Uutiset

Kerhon A-nuorille murskavoitto

HPK:n A-nuoret kukistivat SaiPan lukemin 11-0 pitkältä sairaslomalta palanneen hyökkääjänsä Robert Leinon johdolla. Leino pelasi ensimmäisen ottelunsa kahteen kuukauteen ja iski heti kolme maalia ja nappasi kaksi syöttöpistettä.

-Palasin pelihommiin tosi innoissani. Ei olisi paljon paremmin voinut alkaa, vaikka kunto onkin vielä vähän huono. Hattutempun olen tehnyt viimeksi varmaan B-junnuissa, aiemmin tällä kaudella yhden maalin tehnyt Leino muisteli.

Kerhon päävalmentaja Olli Salo oli iloinen saatuaan Leinon takaisin kokoonpanoon.

-Huikea startti Leinolta. Hänen paluunsa selkeästi piristi koko joukkuetta, Salo kehui.

Leinon lisäksi maaliverkkoa heiluttivat Ismo Nikkinen (2+1), Jussi Korvakangas (2+1), Marko Rairama (1+4), Paavo Ylipaino (1+1) ja Anton Ollikainen (1+1) ja Tommo Nukari (1+0). Syöttöpisteitä keräsivät myös Joona Monto (0+4), Eetu-Ville Arkiomaa (0+2), Eetu Westerman (0+2), Miika Heikkilä (0+1), Janne Väyrynen (0+1) ja Joel Salo (0+1).

Nollapelin pelanneelle maalivahti Juuse Sarokselle kertyi 25 torjuntaa.

Kaikessa edellä

HPK oli ottelussa juuri niin ylivoimainen kuin numerot antavat ymmärtää. Kotijoukkue hallitsi peliä alusta asti, ja oli oikeastaan kaikessa SaiPaa edellä.

-Meillä loksahti kaikki paikoilleen. Peli on mennyt koko ajan parempaan suuntaan, ja olemme saaneet kenttätasapainoon pysyvyyttä. Järkeä on tullut lisää, ja sitä kautta tulee myös hyviä suorituksia, Salo sanoi.

SaiPa joutui jatkuvasti rikkomaan kerholaisia, mutta tuomarit vihelsivät kahdessa ensimmäisessä erässä enemmän kakkosia kiekkoa hallinneelle HPK:lle. Vieraiden ylivoima oli kuitenkin surkeata, ja toisaalta Kerhon alivoima toimi hyvin. Päätöserässä SaiPaa ei pelaaminen tuntunut enää kiinnostavan, ja jäähyjäkin tuli enemmän.

HPK pelaa vielä kaksi ottelua ennen joulutaukoa. Perjantaina se kohtaa vieraissa Kiekko-Vantaan ja lauantaina kotonaan Tapparan. (HäSa)