Uutiset

Kerhon A-nuorille täydet pinnat Joensuusta

Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuorten jääkiekkojoukkue jatkaa hyviä esityksiään ikäluokan SM-liigassa. Joulutauolta lauantaina palannut joukkue saalisti jo kahdeksannen perättäisen voittonsa kukistamalla Joensuussa Jokipojat maalein 5–1 (2–1, 2–0, 1–0).

Sarjajumbo Jokipoikien kukistaminen ei ollut yllätys Kerhon ystäville. Joukkueen päävalmentaja Olli Salo muistutti kuitenkin, etteivät tauon jälkeiset ottelut ole milloinkaan mitään läpihuutojuttuja.

– Kyllä alussa näkyi hieman pelaamattomuus, mutta pelasimme lopulta ihan hyvän, nousujohteisen pelin. Paikkoja meillä oli useampaankin osumaan, mutta hyvä näinkin, Salo myönsi.

HPK:n paras lenkki oli tehokas ykkösketju Santeri Vuoti (0+2)–Patrik Virta (2+0)–Eetu Tuulola (1+0).

– Koko ketju pelasi ihan vahvan ottelun. Koko muukin joukkueemme pääsi koko ajan paremmin kiinni peliin, ja päätöserässä meillä oli varaa laukoa jo tolppiinkin aika monta kertaa, Salo nauroi.

Maalinteossa onnistuivat myös Miro Ruokonen ja Julius Valtonen. Syöttöpinnoja saivat Markus Niemeläinen, Sameli Ventelä, Artturi Toivola ja Mikko Saikkonen.

HPK:n maalissa pelannut Joonas Toivonen torjui vain 12 kertaa. Kaukalon toisessa päässä urakoinut Ville Nieminen kokosi puolestaan 30 torjuntaa.

– Tästä on hyvä jatkaa kohti Kuopiota ja KalPan kohtaamista. Toivottavasti pystymme parantamaan peliämme taas muutamalla pykälällä, päävalmentaja Salo suunnitteli. (HäSa)

Asiasanat