Uutiset

Kerhon A-nuorten kova rutistus riitti pisteeseen

Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuorten liigajoukkue ylsi hyvään esitykseen sunnuntaisessa kotiottelussaan Rauman Lukkoa vastaan. Lauantain Ässät-ottelusta opikseen ottanut Kerho ei kuitenkaan saanut täyttä pistepottia, vaan joutui tyytymään tappioon jatkoajalla numeroin 3–2 (0–1, 1–0, 1–1, 0–1).

Yksi sarjapiste ei taatusti tyydytä Kerhoa. Tasaisessa ottelussa joukkue oli nimittäin lähellä voittoakin, kun Joona Monto (syöttäjä Anton Ollikainen) heläytti numerot 2–1;een vain nelisen minuuttia ennen ottelun päätöstä. Lukko nousi kuitenkin tasoisin ilman maalivahtia ajassa 59.14. Maalintekijänä kunnostautui seuransa liigamiehistössäkin pelaava B-juniori Aleksi Saarela.

Lukon voittomaalin laukoi puolestaan Saarelan ketjun laitahyökkääjä Atte Sillanpää. Jatkoaikaa oli ennätetty pelata vain 49 sekuntia, ja Kerho oli onnistunut kahdeksan sekuntia ennen kuittaamaan alivoimansa.

– Nyt meillä oli jo oikea tasapaino pelissä. Pysyimme hyvin kiekossa ja pidimme sitä hallussa. Vielä emme saaneet kuitenkaan palkintoa. Joukkuetta ei todellakaan tarvinnut herätellä lauantain surkean esityksen jälkeen. 7–1-tappio riitti siihen vallan hyvin, naurahti HPK:n päävalmentaja Olli Salo.

Takaa-ajajana toisessa erässä

HPK pelasi todellakin etenkin ottelun ensimmäisen ja toisen erän kuin hurmiossa. Maalinteon aloitti kuitenkin Lukko, kun avauserää oli kulunut vajaat 16 minuuttia. Kotijoukkueen hurja takaa-ajo tuotti tulosta toisen erän lopulla (36.50). Ismo Nikkinen iski tasoituksen Patrik Virran ja Joona Monton syötöistä.

HPK:lla oli maalipaikkoja vaikka kuinka moneen osumaan. Lukon roteva maalivahti Oskari Setänen venyi kuitenkin hyviin torjuntoihin. Muun muassa toisessa erässä Setäsellä oli 15 torjuntaa. Kaukalon toisessa päässä urakoinut Henri Viitanen selvisi 20 erästä kuudella torjunnalla. Kaikkiaan Lukon veskarille kirjattiin ottelussa 29 torjuntaa ja HPK:n Viitaselle 21.

HPK kävi Lukon kimppuun uusilla hyökkäysvitjoilla. Teemu Karjalainen johti ykkösketjua laidoillaan Santeri Vuoti ja Patrik Virta. Joona Monton rinnalla painelivat tällä kertaa puolestaan Anton Ollikainen ja Ismo Nikkinen.

Teemu Kaislehdon ketjussa hyökkäsivät Juuso Hämäläinen ja Eetu Moberg, ja Joel Salon rinnalla Julius Valtonen ja Jesper Ahlgren.

HPK:n A-nuorten pelit jatkuvat keskiviikkona. Joukkue kohtaa tuolloin Tampereella Tapparan. (HäSa)

Asiasanat