Uutiset

Kerhon A-nuorten voittoputki poikki Kuopiossa

Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuorten joukkue sai vaihteeksi maistella tappion karvasta kalkkia ikäluokan SM-liigassa. Kahdeksan ottelun voittoputkessa porskuttanut HPK hävisi sunnuntaina Kuopiossa KalPalle maalein 7–4 (3–1, 3–0, 1–3).

HPK:n kohtaloksi koitui tehottomuus. KalPa puolestaan onnistui maalipaikoissaan lähes täydellisesti.

– Kyllä meilläkin oli paikkamme, mutta kaveri teki tänään maalit lähes jokaisesta paikastaan. KalPan kolmas maali oli kaiken lisäksi oma maali, harmitteli HPK:n päävalmentaja Olli Salo.

Kerholle oli tarjolla parhaat paikat toisessa erässä.

– 3–1-tilanteessa meidän olisi pitänyt päästä rinnalle ja ohi, mutta se ei onnistunut tällä kertaa. Kolmannessa erässä yritimme vielä kiriä, mutta eihän se enää riittänyt, Salo pohti.

Maalinteossa kerholaisista onnistuivat Harri Kainulainen (1+1), Miska Alakoski, Niko Lahtinen ja Tommi Harainen. Mikko Saikkonen (0+2), Matias Haaranen, Eetu Tuulola, Eetu Salmela ja Markus Niemeläinen antoivat maalisyöttöjä.

HPK:n maalivahtina aloittanut Joonas Toivonen sai pelistä tarpeekseen kahden erän jälkeen (tilanne 6–1). Hän ennätti torjua vain seitsemän kertaa. Ottelun päätöserän Kerhon maalia vartioi Henri Viitala, joka torjui kuusi kertaa.

KalPan veskari Samu Lonkila sai urakoida kotikaukalossaan oikein tosissaan. Hän nimittäin torjui 44 kertaa.

HPK:n jatkaa pelejään viikonvaihteessa Vaasassa. Joukkue kohtaa liigaturnauksessa Vaasan Sportin, Oulun Kärpät ja Joensuun Jokipojat.

– Sinne lähdetään taas uusin elkein. Tänään emme yltäneet lähellekään parhaaseemme, päävalmentaja Salo muistutti. (HäSa)

Asiasanat