Uutiset

Kerhon armonaika alkaa käydä vähiin

Hämeenlinnan Pallokerholla alkaa olla viimeiset mahdollisuudet kohennella asemiaan jääkiekon SM-liigassa. Joukkueella on edelleen pienet – tosin pienet ja teoreettiset – saumat yltää runkosarjassa kymmenen sakkiin ja säälipeleijareihin.

Pistepussiaan Kerholla on mahdollisuus kartuttaa vielä seitsemässä ottelussa. Kahden viikon loppurutistus käynnistyy torstaina pelattavalla kotiottelulla Rauman Lukkoa vastaan.

Joukkue valmennustiimiin kuuluva Petteri Hirvonen vakuuttaa, että joukkue pelaa sata lasissa runkosarjan huipennuksen.

-Toivottavasti kukaan ei ole vielä luovuttanut. Sellaista ei ainakaan ole havaittavissa pukukopissa. Pitää nimittäin muistaa, että emme voi tarkastella tilannetta sarjataulukossa vain ylöspäin, sillä voihan Ilveskin ihan täydellisellä onnistumisella suistaa meidän yhtäkkiä karsijan paikalle, Hirvonen muistuttaa.

HPK:lla on alla viiden ottelun tappioputki. Kurssin kääntäminen torstaisessa ottelussakaan ei ole mikään helppo savotta.

-Lukolla on taitoa ja loistava ylivoimapeli. Varsinkin ykkös- ja kakkoskentälliset ovat vahvoja lenkkejä, Hirvonen pohtii.

Kerhon laitahyökkääjä Antti Roppo uskoo joukkueensa juhlivan voittoja vielä tällä kaudella.

-Usko tekemiseen on edelleen kova. Meidän pitää nyt vain pystyä kääntämään kurssimme voitolliseksi, Roppo sanoo.

Kerhon kokoonpanoon tulee muutamia muutoksia. Ykkös- ja kakkosketjut jatkavat tiistain Tappara-ottelun miehityksillä, mutta kolmosketju saa uuden keskushyökkääjän Jan-Mikael Juutilaisesta (Alex Leavitt jää pois). Mies debytoi sentterinä Kerhossa laidoillaan Teemu Rautiainen ja Antti Roppo.

Juutilaisen paikan nelosketjun laiturina ottaa puolestaan kuumeestaan toipunut Kari Sihvonen.

Puolustajista remmiin tulevat jälleen Ossi-Petteri Grönholm ja Esa Lehikoinen. Santeri Alatalo ja Tuukka Mäkelä jäävät pois kokoonpanosta.

-Myös Ville Hämäläinen ja Jere Sallinen alkavat olla pelikunnossa. He saattavat palata kaukaloon jo ensi viikolla, kertoo valmentaja Hirvonen.

HPK:n maalissa Lukko-ottelussa pelaa Mika Järvinen.

Kerhon ja Lukon liigaottelu käynnistyy Ritariareenassa kello 18.30.

HPK:n naiset aloittavat puolivälierät

Rinkelinmäellä pelataan torstaina myös ensimmäinen naisten SM-sarjan puolivälieräottelu. HPK kohtaa Metritiski-areenassa kello 19 alkavassa ottelussa JYPin.

Toisen puolivälieräottelunsa joukkueet pelaavat lauantaina Jyväskylässä. Kolmas ja mahdollisesti jo ratkaiseva ottelu on vuorossa sunnuntaina jälleen Metritiski-areenassa kello 14.

Tarvittaessa puolivälieräsarjaa jatketaan tiistaina Jyväskylässä ja viikon kuluttua torstaina Jyväskylässä.

SM-sarjan toinen puolivälieräpari on KalPa ja Blues. Ilves ja Kärpät ovat selvittäneet tiensä suoraan välieriin. (HäSa)

Mainos