Uutiset

Kerhon herpaantumiset …maksoivat pisteet Espoossa …

Blues esitti loistavaa jääkiekkoa Espoossa ja kaatoi SM-liigan ottelussa HPK:n maalein 6–3 (1–1, 3–0, 2–2). Avauserä pelattiin tasaista jääkiekkoa, ja toisessa erässä hämäläiset olivat jopa hallitsevampi osapuoli, mutta Blues vastasi maalinteosta. Kolmannessa erässä iskettiin vielä maaleja tasatahtiin, mutta Blues oli tilanteen herra ja vei pisteet.

Ottelun jälkeen HPK:n leirissä ihmeteltiin pelin karkaamista toisessa erässä. Blues iski kolme kertaa erän viimeiseen reiluun viiteen minuuttiin ja eteni saavuttamattomaan johtoon.

– Meidän pelisuunnitelmamme oli toimiva. Olimme hyviä ensimmäisessä erässä, mutta ote löystyi toisessa erässä ennen kaikkea luistelussa ja puolustuspelaamisessa, HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin harmitteli ottelun jälkeen.

Selin kuitenkin painotti, että tuloksessa oli paljon vastustajan hyvyyttä. Blues ei turhaan keiku SM-liigan kärkisijoilla.

– Heidän pelinsä on erinomaista tällä hetkellä. Parasta lätkää, mitä olen tällä kaudella nähnyt. He jatkoivat samaa työntekoa ensimmäisestä minuutista viimeiseen, ja joukkueiden ero oli se, mikä näkyy taululla, Selin summasi.

Blues-luotsi Lauri Marjamäki oli innoissaan joukkueensa kypsästä esityksestä, eikä harmittelut omiin menneitä osumia.

– Pelasimme vauhdikasta jääkiekkoa. Oli hienoa katsoa kuinka joukkue oli latautunut ja palattiin tappion jälkeen voittojen tielle, Marjamäki kertoi.

”Kärsivällisyys loppui”

HPK:n pelaajat kokivat, että joukkue oli hyvin pelissä mukana, mutta herpaantumisten kääntäneen pelin isännille. Varsinkin toisessa erässä Blues käytti heille annetut paikat armotta.

– Kärsivällisyys loppui toisen erän lopussa. Espoo iski hyvällä prosentilla siinä. Emme olleet kuitenkaan mielestäni niin jaloissa kuin numerot kertovat, konkaripuolustaja Marko Tuulola pohti ottelun jälkeen.

Kolmannen erän alussa HPK sai pariinkin otteeseen kavennettua espoolaisten johtoa, mutta isännät iskivät aina nopeasti takaisin.

– Teemana oli tulla peliin mukaan, mutta annoimme yhden halvan maalin ja taas olimme kolme maalia perässä. Sen jälkeen piti ottaa enemmän riskejä, jolloin peli karkaa helpommin käsistä, Tuulola mietti.

Kuten tiistain HIFK-ottelussa, perjantainakin joukkue taisteli pitkään tasapäisesti voitosta, mutta joukkueen peli ei ole uomissaan ratkaisevilla hetkillä. Ville Viitaluoman mielestä joukkue ei ole kuitenkaan luovuttanut pelejä tappioasemassa vaan on taistellut loppuun saakka.

– En allekirjoita sitä, että meillä jotenkin päät painuisivat. Tässäkin pelissä meillä oli hyvää taistelua, HPK-kapteeni Viitaluoma mietti.

– Toinen joukkue teki alusta loppuun asti omaa hommaansa, mutta meillä ei pysynyt peli kasassa. Tämä on niin kova sarja, että herpaantumiset näkyvät heti taululla.

Revanssi jo lauantaina

HPK kohtaa lauantaina Bluesin uudestaan, tällä kertaa kotihallissaan. Viitaluoma uskoo, että joukkue on täydessä terässä lyhyestä palautumisajasta huolimatta niin henkisesti kuin fyysisestikin.

– En usko, että asenteesta tarvitsee puhua tuolle ryhmälle. Jos se siitä on kiinni, niin ollaan väärällä tiellä. Nyt hyvät palauttelut tässä ja sitten taas hommiin huomenna, Viitaluoma summasi. (HäSa)

 

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic