Uutiset

Kerhon hyökkäykseen kanadalainen taitoniekka

Yksi aukko vähemmän jäljellä. Se on pikadiagnoosi HPK:n tuoreimman hankinnan jälkeen, sillä yksi avainpaikka on saatu täytettyä, mutta vielä ei ole täysin varmaa, mikä paikka.

-Olemme hakeneet senttereitä ykkös- ja kakkosketjuun. Sanotaan näin, että nyt löytyi ykkössentterikandidaatti, toimitusjohtaja Risto Korpela muotoilee.

Kyseessä on 27-vuotias kanadalaishyökkääjä Alex Leavitt. Hän tuo Kerhoon taatusti taitoa, mutta pistetehtailusta SM-liigatasolla ei ole takeita, sillä Leavitt pelasi viime kaudella Saksan kakkosliigassa.

Leavitt tosin voitti kyseisen sarjan pistepörssin.

-Hän on ollut kärkimiehiä kaikissa sarjoissa, missä on pelannut, Korpela painottaa.

-Me olemme saaneet kontakteiltamme positiivista palautetta miehen aiemmista tekemisistä. Hän on taitava, peliä lukeva sentteri. Toivottavasti tässä on sellainen mies, josta tulee syöttökone hyökkäyspeliimme.

Ei läpimurtoa AHL:ssä

Viime kaudella Leavitt sai maiskutella hurjassa tehotahdissa. Hän takoi Ravensburg Towerstarsin paidassa 48 ottelussa hulppeat 32+55=87 pistettä.

Saksan kakkosliiga ei tietenkään ole kummoinen mittari, mutta kahtena aiempana kautena hän pelasi Saksan ykkössarjassa eli DEL-liigassa kelpo tehoin. Tehokkaammin kuin esimerkiksi Matias Loppi ja Kimmo Kuhta, jotka tuolloin kiekkoilivat Saksassa.

-Hän pelasi Kassel Huskiesissa pari vuotta, mutta seura meni viime kesänä konkurssiin, ja se sotki kuvioita, Korpela taustoittaa.

Ennen kolmea Saksan-vuottaan Leavitt tahkosi pitkän kaavan kautta Pohjois-Amerikan alaliigoja. Korkeimmassa farmiliigassa AHL:ssä hän ylsi hyvään pistetahtiin, mutta pienikokoinen (178/79) hyökkääjä ei onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa sarjassa.

Merkittävä satsaus

Korpelan mukaan Leavittin hankinta HPK:n mittakaavassa merkittävä panostus.

-Meille on senttereiden nimiä vilahtanut, mutta ne ovat olleet sen hintaisia, ettemme ole voineet edes harkita. Täytyy löytyä omaan budjettiin sopivia pelaajia.

Haussa on vielä yksi puolustaja sekä yksi keskus- ja yksi laitahyökkääjä.

-Katsomme sekä koti- että ulkomaisia vaihtoehtoja. Meillä on nyt kaksi ei-EU-pelaajaa, ja koska kokoonpanossa saa olla vain kolme sellaista, asia täytyy ottaa hankinnoissa huomioon, Korpela sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

29.1.2020