Uutiset

Kerhon hyvä ote kirposi

Kaksi ensimmäistä erää näytti hyvältä, mutta sitten meno hyytyi. HPK-naisten peli ei ota sujuakseen tämänkeväisissä naisten Mestaruusliigan mitaliotteluissa. Välieräsarjassa LP Kangasalalle otteluvoitoin 4–0 taipunut Kerho hävisi myös ensimmäisen pronssiottelunsa sunnuntaina Hämeenkaaressa. Pitkällä erätauolla puhtia peliinsä saanut Oriveden Ponnistus oli parempi erin 3–2.

HPK on nyt tiukassa paikassa, sillä joukkueen on voitettava kaksi seuraavaa peliä, mikäli Hämeenlinnassa aiotaan juhlia viidettätoista perättäistä liigamitalia. Kerho ja OrPo pelaavat toisen ottelunsa keskiviikkona Orivedellä, ja pronssimitalistit ovat selvillä viimeistään tarvittaessa pitkäperjantaina Hämeenkaaressa pelatun kolmannen ottelun jälkeen.

OrPo ansaitsi sunnuntain voittonsa petraamalla kolmessa viimeisessä erässä syöttö- ja hyökkäyspeliään. Kamppailu oli myös henkien taistelua, jossa Kerho jäi tällä kertaa toiseksi. Tämän myönsi myös Kerhon paras pelaaja, keskitorjuja Laura Pihlajamäki.

– Heti kun joudumme takaa-ajajaksi, meille iskee paniikki ja alamme kiristellä kentällä. Pelimme sujuu aina hyvin, kun olemme johdossa. Tänään emme olleet yhtenäinen joukkue ja se näkyi tuloksesta, Pihlajamäki pohti.

Pihlajamäki muistutti, ettei OrPo ole kuitenkaan vielä päässyt mitalijuhliinsa.

– Pelataan sitten pitemmän kaavan mukaan. On sitä ennenkin napattu vastustajalta tikkari suusta, Pihlajamäki muistutti.

OrPo syttyi pukukopissa

OrPon kapteeni ja passari Jenni Hiltunen oli yhtä hymyä pelin jälkeen. Hänkin kuitenkin muistutti, että matkaa on vielä taivallettava ennen mitaliseremonioita.

– Ei meillä ole vielä edes kunnon yliotetta. HPK on parhaimmillaan kova joukkue, ja meidän pitää ladata kovat piippuun kotonakin, Hiltunen sanoi.

Hiltunen lukeutui joukkueensa sytyttäjiin Hämeenkaaressa. Kokenut pelinrakentaja vitsaili otteluun valmistautumisen jääneen turhan myöhäiseksi.

– Emme olleet lainkaan valmiita tärkeään otteluun. LP Viestille kärsitty tappio lyhyessä välieräsarjassa piti sytyttää joukkueen, mutta taisteluilmeen saimme päälle vasta pitkällä erätauolla pukukopissa. Meillä oli lopulta päällä ihan uskomaton joukkuehenki, Hiltunen kuvaili.

Myös OrPon päävalmentaja Tuomas Alatalo kehui passariaan.

– Molemmat passarimme (Hiltunen ja Outi Munnukka) olivat kaksi ensimmäistä erää ihan pihalla, mutta Jenni nosti pelinsä tasoa ja se takasi, että pääsimme hyökkäämään tehokkaasti. Alussa meillä ei toiminut mikään, mutta hienosti tytöt keräsivät itsensä. Tämä voitto oli lyhyessä sarjassa tärkeä kiinnitys, Alatalo myhäili.

HPK:n päävalmentaja Teemu Sarna oli syystäkin mietteliäs pelin jälkeen. Hän ihmetteli, mihin Kerhon hyvä syöttöpeli katosi voitokkaiden erin jälkeen.

– Emme ilmeisesti olleet valmiita taisteluun. Pelimme ei ollut rentoa, eikä meiltä löydy ratkaisijoitakaan.

– Onnittelut OrPolle, joka pelasi rohkeasti ja onnistui muun muassa syöttöpelissään. Meillä taas syötöt eivät pysyneet kovina ja Jennin tasoisen passarin kanssa piti kiirettä verkolla, Sarna muisteli. (HäSa)

Asiasanat