Uutiset

Kerhon joukkue on kiinni liigamestaruuden syrjässä

HPK-naisten lentopallojoukkue on tarjoillut kannattajilleen melkoista herkkua Mestaruusliigan loppuotteluissa salolaista LP Viestiä vastaan. Tiistaina meno sen kuin vain kiihtyy Elenia-areenassa joukkueiden iskiessä yhteen neljännessä finaalissa, jossa kupletin juoni on hyvin yksinkertainen – voitolla hämeenlinnalainen lentopallojoukkue pääsisi juhlimaan Suomen mestaruutta kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran mestaruuskannua nosteli nimittäin keväällä 2008 HPK:n edeltäjä, Tarmo-Volley.

– Sen jälkeen alkoi salolaisten valtakausi, mutta nyt meillä on todella hyvät saumat palata mestariksi. Huippulentiksen ystäville on tiistaina luvassa hieno kamppailu, jota ei kannata missään nimessä jättää näkemättä, muistuttaa HPK-naisten urheilutoimenjohtaja Ari Viitala.

HPK nappasi niskalenkin LP Viestistä sunnuntain Salon ottelussa. Erin 3–1 päättyneessä ottelussa hämeenlinnalaiset siirtyivät johtoon finaaliparissa voitoin 2–1.

Viitalan mielestä sunnuntain ottelu oli Kerholta mainio esitys.

– Myös perjantain kotiottelussamme onnistuimme hyvin, mutta sunnuntain peli oli tasaisen hyvää vääntöä. Finaalisarja on ollut tänä vuonna kovatasoinen ja mikä parasta, me olemme hallinneet sitä, Viitala pohtii.

HPK haparoi vielä runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä joukkue on hitsautunut huippujoukkueeksi.

– Yhdysvaltalaisen yleispelaajan Lindsay Stalzerin tulo joukkueeseen tammi-helmikuun vaihteessa käänsi kurssiamme. Palaset alkoivat loksahdella yhä paremmin paikoilleen, ja koko joukkue kasvoi selvästi. Myös mentaalivalmentaja Jouko Mikkola on tuonut paljon uutta porukkaamme. Muun muassa kommunikointi kentällä on parantunut, ja ilme on muutenkin paljon iloisempi kuin alkukaudella, Viitala sanoo.

HPK:n ja LP Viestin tiistaiseen finaaliin on myyty jo paljon pääsylippuja. Viitala uskoo Elenia-areenaan saapuvan reilusti yli tuhat katsojaa.

– Meillä on käytössä tuttuun tyyliin hallista kaksi kolmasosaa, eli noin 1500 henkeä mahtuu lehtereille. Toivottavasti joukkueemme pääsee juhlimaan tänä vuonna mestaruutta ja hulinat alkaisivat jo tiistaina, Viitala toivoo.

HPK:n ja LP Viestin välinen finaaliottelu alkaa Elenia-areenassa kello 18.30.

Kerholla on kaksi ottelupalloa finaalisarjassa, sillä jos LP Viesti voittaa tiistaina, siirtyvät ratkaisut torstaina Salossa pelattavaan viidenteen finaaliin. HäSa

 

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic