Uutiset

Kerhon ketjut löytyivät

Maaottelutauon jälkeen on vahvasti alkanut näyttää siltä, että HPK on löytänyt vihdoin ketjunsa. Muutoksia ei ole paljon tarvinnut tehdä viime otteluissa.

Onnistujiakin on ollut laajalla rintamalla. Ja niinkin on käynyt, että nelosketju onkin ollut pelillisesti ykkönen. Kolmikko Teemu rautiainen–Otto Paajanen–Juha Koivisto on ollut maaottelutauon jälkeen hyvässä vauhdissa.

– Hyvin ollaan pelattu. Paikkojakin on luotu, mutta maaleja pitäisi niistä pystyä paremmin tekemään, sanoo Rautiainen, jonka kauden saldo on toistaiseksi 3+1=4.

Myös Paajanen (1+3) ja Koivisto (0+4) ovat neljän pinnan pelaajia ennen Kerhon perjantaista kotiottelua Turun Palloseuraa vastaan.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen on myös tyytyväinen nelosketjunsa tauon jälkeisiin otteisiin. Hänen mukaansa Rautiainen tuo ketjuun kiekollista taitoa ja myös maalinteko-osaamista.

– Kentällisellä on hyvä balanssi. Leksa (Koivisto) ja Otto tekevät töitä kovaa ja puolustavat hyvin, valmentaja miettii.

Rautiaisen ja Paanasen pelaamisen yhteinen sävel ei ole ihme tai yllätys. Miehet ovat samanikäisiä ja pelanneet yhdessä C-junioreista saakka. Rautiainen ja Lopen Larionoviksikin kutsuttu Paajanen olivat junioriaikansa kärkiketjun pelaajia ja he takoivat komeita pinnamääriä.

– Junioreissa pelasimme paljon ylivoimaa ja senkin ansiosta niitä maaleja tuli. Liigassa tasakentin paikkojakin tulee aika vähän, Rautiainen selvittää.

Rautiaisen syksy on ikimuistoinen, mutta ei jääkiekon takia. Hänen esikoisensa Viljami Aleksanteri nimittäin syntyi, kun liiga oli aluillaan.

– Kyllä lapsi on antanut iloa elämään. Kun kotiin menee, oma huono pelikään ei enää harmita. Poika kasvaa hyvin ja nukkuu yönsä hyvin, Rautiainen hymyilee.

TPS vastassa

HPK pelissä on ollut kelpo suunta maaottelutauon jälkeen, vaikka viime ottelunsa hämeenlinnalaiset hävisivät Tapparalle 2–0.

– Siinäkin pelissä olimme hyvin mukana. Ottelu olisi voinut kääntyä kuinka päin vaan, Arvonen tuumaa.

Kerhon perjantainen kotivastus TPS on liigan alisuorittajia. Se on taulukossa kolmastoista ja kahdeksan pinnan päässä yhdentenätoista olevasta HPK:sta. Arvonen katsoi torstaiaamuna TPS:n tiisdtaisen kotipelin JYPiä vastaan nauhalta. Hänen mielestään TPS on selvästikin nykymainettaan parempi joukkue.

– Se on erittäin hyvä joukkue. Vastassa on taitava ja vaarallinen ryhmä, joka sai uuden vahvistuksen (Milan Jurcina). Kova iltapuhde on meille tulossa.

Selvää on, että HPK:n kokoonpanoon ei muutoksia nyt tule ellei niihin ole pakko.

– Lähtökohta on, että samalla joukkueella lähdemme kuin edelliseen otteluun. Muutama kysymysmerkki kuitenkin on, Arvonen kertoo.

Pelaajia on

Arvosenkin mielestä HPK:n pelaajatilanne on nyt hyvä. Peliajasta käydään kilpailuakin. Pitkäaikaispotilaita ovat vain puolustaja Jyri Niemi ja hyökkääjä Antti Aarnio. Niemi palannee pelihommiin vasta tammikuun puolivälissä, Aarnio on sairastuvalla Arvosen arvion mukaan joulukuun maaottelutauolle saakka.

Juuso Vainio on periaatteessa pelikunnossa. Arvonen kertoo, että prosentit pelikunnon puolesta ovat 60–40.

– Juuso pelaa, jos siihen on pakottava tarve. Meidän on kuitenkin mietittävä tarkasti, koska hän tulee mukaan – ettei vamma uusiudu.

Puolustaja Ville-Veikko Eerola ja hyökkääjät Robert Leino ja Ville Järveläinen pelaavat viikonlopun SaPKon puolesta Mestistä. Jaakko Turtiainen on puolestyaan nyt liigaryhmän kolmastoista hyökkääjä.(HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic