fbpx
Uutiset

Kerhon kiri pysähtyi tolppaan

Lähellä ei lasketa.

HPK pääsi vaikean reilun kahden erän jälkeen vielä tosissaan taistelemaan sarjapisteistä lauantain jääkiekkoliigan kierroksella Oulun Kärppiä vastaan. Yli kaksi erää ottelua suvereenisti hallinnut Kärpät päästi Kerhon maalin päähän, ja HPK:n tasoituskin oli tolpan päässä, mutta lopulta oululaiset veivät ansaitun voiton maalein 5–3 (2–1, 2–0, 1–2).

– Annoimme ajoittain itsellemme mahdollisuuden voittaa tämän pelin, mutta kyllähän me vähän joka pelissä jahtaamme vastustajaa. Silloin pelaaminen on tosi vaikeata ja vaikka lopun tolppa olisikin mennyt sisään, on noin ison eron takaa tuleminen harvinaista. Emme saisi ikinä päästää tilannetta sellaiseksi, muistutti HPK:lle kaksi maalia syöttänyt Antti Miettinen.

Joonas Lehtivuori teki Kerhon 1–2-kavennuksen avauserässä. Kolmannessa erässä Kerhosta maalasivat Otto Paajanen (2–4) ja kauden avausmaalinsa tehnyt Henrik Forsberg (3–4).

Miettinen näki HPK:n pelissä myös hyviä asioita.

– Minun mielestäni niitä oli ensimmäisessä ja jopa toisessa erässä. Sellainen tiukan aggressiivisen ja aktiivisen otteen pitäminen 60 minuutin läpi on meille nyt vaikeaa.

HPK on varakapteeninsa mukaan tehnyt paljon töitä sen eteen, että peli paranisi. Yli 500 NHL-ottelun ammattilainen jaksaa yhä luottaa siihen, että niin myös käy ja voittoja alkaa tulla.

– Otimme vähän aikaa sitten niin sanotusti uutta starttia. Olemme käyneet peliä läpi vielä intensiivisemmin kuin aikaisemmin. Minulla on edelleen hyvä tunne, että pystymme pelaamaan parempia ja ehyempiä pelejä kuin tähän asti, hän painotti.

HPK:n pukukopissa tappiot näkyvät, mutta tappiomielialaa, eripuraa tai yhteisen veneen eri suuntiin soutamista ei Miettisen mukaan joukkueessa ole.

– Heti pelin jälkeen ilmapiiri on tietysti vähän aggressiivinen, mutta nopeasti puhumme ja analysoimme pelin. Pahinta tässä olisi alkaa mököttää, kiukutella tai hakea syitä muualta. Sitä ei ole tapahtunut kyllä ollenkaan. Olemme keskittyneitä ja halukkaita ratkaisemaan ongelmat ja se on hyvä asia. Jos keskityt epäolennaisiin asioihin, tulee siitä paha oravanpyörä, josta ei välttämättä pääse pois. Siihen emme ole menneet emmekä mene. Puhumme avoimesti ja reilusti mielestäni oikeista asioista ja pystymme kyllä vielä parantamaan, Miettinen lupasi.

Kerhon päävalmentaja Pasi Arvonen ei pelin jälkeen selitellyt.

– Ei riittänyt tänään. Olen tyytyväinen joukkueen tekemiseen viimeisen 15 minuutin ajan. Pelasimme kolmella kentällä ja lyhkäsillä vaihdoilla pääsimme peliin mukaan. Ylivoima toimi melko hyvin, Arvonen tiivisti positiiviset asiat HPK:n pelistä.

Ne huonommat asiat olivat aika tuttuja.

– Omaan päähän tulevan maalin hinta on halpa. Kaikki maalit tehtiin taas melkein maalin edestä. Videoita pitää taas kelata ja katsoa puolustuspelin asetelmia. Kävimme tänään ja eilen hemmetin pitkän palaverin, josta osa otti onkeensa ja koppia, mutta ihan kaikki eivät olleet nyt toisessa erässä pelissä mukana. Otamme kuitenkin 15 viimeistä minuuttia mukaan seuraavaan peliin ja menemme sitä kohti, Arvonen päätti.

HPK pelaa vielä tiistaina kotiottelun Tampereen Tapparaa vastaan ennen kuin se lähtee loppuviikosta vieraskiertueelle Kuopioon ja Vaasaan. HäSa

Asiasanat

Menot