Uutiset

Kerhon kotiavaus Hattulassa

HPK kohtaa kovimman mahdollisen vastustajan lentopallon naisten Mestaruusliigassa sunnuntaina. Kerhon vieraaksi tulee liigan kestomenestyjä Salon LP Viesti, jonka hämeenlinnalaiset suistivat hopealle viime kevään finaaleissa.

Oikeastaan on siinä ja siinä, onko HPK:lla sunnuntaina oikeata kotietua. Kerho ja LP Viesti pelaavat nimittäin uudessa Juteinikeskuksen salissa Hattulassa. Sali on HPK:llekin uusi juttu. Kerhon joukkue harjoittelee Juteinikeskuksessa ensimmäisen kerran lauantaina ja vielä pelipäivänä sunnuntaina.

– Jo viime talvena sovimme Hattulan kunnan kanssa, että pelaamme tämän kauden ensimmäisen kotiottelun Juteinisalissa. Vastustaja on kovin mahdollinen. Sitä ei kuitenkaan ajateltu yhtään siinä vaiheessa, kun tämä peli sovittiin Juteinikeskukseen, sanoo HPK-naisten toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki.

Kalliomäki asuu perheineen Hattulassa.

– Hattulalaisena tämä peli on iso asia itsellenikin. On hienoa, että kotikunnassa on tapahtumia ja elämää, hän tuumaa.

HPK:n lentopallojoukkue haluaa viedä lajinsa sanomaa muuallekin maakuntaan. Toisen kotiottelunsa (viikon päästä perjantaina) Kerho pelaa LP Kangasalaa vastaan Lammilla. Myöhemmin kauden aikana se tarjoaa lentisherkkua myös Lopella ja Janakkalassa.

Sunnuntai on Juteinikeskuksessa lentopallopäivä. HPK:n akatemiajoukkue korkkaa uuden salin kello 14 alkavassa naisten Ykkössarjan ottelussaan Helsinki Volleyn kakkosjoukkuetta vastaan. Liigaottelu on edessä kello 18. Otteluiden välissäkin riittää tapahtumaa. Panssariprikaati tarjoaa hernerokkaa 400 ensimmäiselle kello 16.30 alkaen. Tapahtuman musiikista huolehtii Panssarinyrkki. Kanttiinitkin paikalta löytyvät ja ne ovat Parolan Visan kontolla. Tiettävästi piha-alueelle roudataan myös yksi Parolan tavaramerkeistä eli panssarivaunu.

– Meillä on yleisölle 600 istumapaikkaa, joista 285 on kiinteässä katsomossa. Jos yleisöä on tulossa paikalle paljon, voimme avata ruokalan ja salin välisen seinän, jolloin ruokalan puoleltakin on mahdollisuus seurata ottelua, kertoo sunnuntain tapahtuman pääjärjestäjä Pekka Purhonen.

Odotettavissa on, että Kerhon liiga-avauksessa Juteinikeskuksen sali täyttyy katsojista. Otteluun on nimittäin vapaa pääsy.

HPK aloitti Mestaruusliigan viime sunnuntaina, jolloin se haki selvän 3–0-voiton Orivedeltä. LP Viesti avaa liigakauden lauantaina kotiottelulla Pieksämäki Volleyta vastaan. Selvää on, että sunnuntain otteluparista löytyvät tämänkin kauden Mestaruusliigan suurimmat suosikit. Ne kohtasivat harjoituskaudella kerran. LP Viesti kukisti kotiturnauksessaan HPK:n niukasti 3–2.

Viesti on uudistunut viime kaudesta. Viime kauden jälkeen joukkueesta poistuivat hienon uransa lopettanut keskipelaaja Kaisa Jokinen, toinen keskipelaaja Dubravka Rakic, libero Roosa Koskelo ja Turkissa nyt pelaava Lena Lymareva. Joukkueen uusia pelaajia ovat passari Viktoriia Tuchasvili, liberoksi Saloon palannut Hillaelina Mäntylä ja yleispelaaja Taru Alho. Joukkuetta valmentaa edelleen Tomi Lemminkäinen. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic