Urheilu Uutiset

Kerhon kotitaika pitää

Hämeenlinnan Pallokerhon vahvat otteet kotikaukalossa jatkuivat torstaina, kun Vaasan Sport kaatui selvin 3–0-lukemin.

HPK otti jo yhdeksännen kotivoiton peräkkäin. Hienon pelin Kerhon maalilla pelanneelle Emil Larmille nollapeli oli jo kauden kuudes.

Vahvasti taistellut ja muutenkin järkevästi pelannut HPK oli koko ottelun ajan lievästi niskan päällä. Sport on tuskaillut viime ajat maalintekonsa kanssa, ja se näkyi myös torstaina. Kovaa peliin tullut Sport yritti alussa todella kovalla vimmalla, mutta se ei hyvistä paikoista huolimatta onnistunut maalinteossa. HPK sitä vastoin onnistui melkeinpä ensimmäisestä paikastaan, kun Juho Keränen napautti maalin eteen jääneen irtokiekon maaliin. Maalintekijä ei tosin heti huomannut onnistumistaan.

– Irtokiekko jäi siihen maalin eteen pyörimään, ja pääsin vetämään siitä. Vedin ylös, mutta en nähnyt heti, että oliko se maali, Keränen kommentoi videolta tarkistettua maalia.

Kerhon illan energisimpiin pelaajiin kuulunut Janne Lahti oli todella ahneella pelipäällä koko illan. Aktiivisuus palkittiin heti toisen erän alussa, kun kokenut Lahti nousi vasemmasta laidasta maalille ja nosti kiekon Sport-vahti Veini Vehviläisen olkapään yli maalin ylänurkkaan.

– Sain hyvän avauksen laitaan, ja jaksoin vielä nousta maalille. Julle (Julius Valtonen) meni hyvin maalille, niin minulle aukesi siitä pieni väylä nousta maalille. Noita pitäisi tehdä vähän enemmänkin, Lahti kertasi maaliaan.

Ottelun puhuttavin tilanne nähtiin toisen erän puolessa välissä, kun tuomarit kokoontuivat keskialueelle neuvonpitoon. Sen seurauksena HPK:n Niklas Hagman ajettiin ulos pelistä, syynä potkaiseminen. Hagman oli edeltäneessä maalinedustilanteessa potkaissut kevyesti jalallaan Sport-pakkia luistimen takaosaan. HPK kuitenkin kesti seuranneen viiden minuutin alivoiman kunnialla, sillä Sport ei saanut edes kunnon paikkoja rakennettua.

Pelin kolmanteen erään HPK tuli vauhdilla, ja sillä oli kaksi läpiajoakin, mutta niin Juha Koivisto kuin Janne Lahti joutuivat toteamaan Vehviläisen paremmakseen. Hetki läpiajojen jälkeen HPK onnistui kuitenkin maalinteossa, kun Oskari Mannisen viivaheitto sujahti pahasti maskissa olleen Vehviläisen selän taakse. Kerhon kolmannen maalin jälkeen Sport ei saanut minkäänlaista kirivaihdetta silmään, joka oli osin kotijoukkueen tiiviin viisikkopelin ansiota.

HPK:n valmentaja Antti Pennanen piti peliä kovana, etenkin sen alkua.

– Me olimme hyvin valmiina, mutta silti vastustaja vei peliä. He olivat todella vahvoja. Tulos olisi voinut olla toinenkin. Kyllä me saamme Emiliä (Larmi) kiittää, että tuolla on nolla taulussa, Pennanen kiitteli.

Pennasen antoi myös ison kiitoksen Lahdelle, joka onnistui maalinteossa pitkän kuivan kauden jälkeen.

– Lahden Jaskan tahtomaali siihen toisen erän alkuun oli meille iso maali. Niin kuin Tomek (Sport-valmentaja Valtonen) sanoi, maalit antavat pelille suuntaa, Pennanen jatkoi.

HPK:n urakka jatkuu lauantaina, jolloin se matkustaa Ässien vieraaksi Poriin.

Asiasanat

Päivän lehti

27.5.2020