fbpx
Uutiset

Kerhon lentisnaiset murskavoittoon

Kerhon lentopallonaiset näyttivät, mikä on sarjakakkosen ja jumbon ero naisten Mestaruusliigassa. HPK jyräsi laajemmalla pelaajamateriaalillaan, rutiinillaan ja yksinkertaisesti paremmalla taitotasollaan Meston yli suoraan kolmessa erässä.

Joukkueiden välinen tasoero tuli selväksi heti erien aluissa. Katja Kylmäahon kuuden ja seitsemän pisteen syöttöputket ensimmäisen ja kolmannen erän alkuihin olivat sellaisia tyrmäystippoja tamperelaisille, etteivät he siitä enää toipuneet. Vaikka toinen erä alkoikin tasaisemmin, kääntyi se lopulta ylivoimaisimpaan piste-eroon.

Neljä ässää syöttänyttä HPK:n passari Kylmäahoa ei haitannut, vaikka pelistä ei viiden erää trilleriä tullutkaan.

– Ainakaan tänä vuonna en ole yhtä nopeaa peliä pelannut. Toisaalta tarkoitus olikin viedä tämä peli 3–0. Kerrankin minulla osui pallo käteen hyvin. Olimme katsoneet valmiiksi, kenelle syötöt suunnataan. Tiesin kyllä, minne kannattaa syöttää.

Sarjanousija Meston joukkueesta saa hakemalla hakea onnistujia. Taru Alho ja Johanna Siuro väläyttelivät ajoittain hyökkäyksessä eikä libero Sanna Häkkisenkään tarvitse hävetä iltapuhdettaan.

– Vastustaja ei tänään vakuuttanut, mutta toisaalta oli kiva pelata uutta joukkuetta vastaan. Emme oikein tienneet, mitä odottaa, vaikka hieman heidän peliään videolta katsottiinkin. Meston pelaajat ovat pääasiassa liigatulokkaita, kun meillä on kentällä paljon kokeneita pelaajia, tuumaili Kylmäaho.

Kaikkien erien puolivälissä oli hienoinen suvantovaihe, mutta HPK kiristi ruuvia aina erien lopuissa. Etenkin Ralitsa Vasileva ja Anna Boricheva paukuttivat palloa lattiaan yhä kiihtyvällä tahdilla erien edetessä.

– Nyt meni pelaaminen välillä pallo pallolta. Oma taso pitää yrittää pitää, vaikka johdammekin erää paljon. Emme saa mennä vastustajan mukaan pelaamaan. Muutaman kerran näin kävi, mutta kokonaisuutena pysyimme hyvällä tasolla, jutteli Kylmäaho.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini löysi pelillisen voiton takaa myös henkisen voiton.

– Tällaisissa otteluissa on hyvä harjoitella keskittymisen tasoa. Peli saattaa lähteä helposti ylä- ja alamäeksi, mutta tänään niin ei käynyt. Olen siihen todella tyytyväinen.

Yleisö odotti näkevänsä Kerhon uuden amerikkalaisvahvistuksen Keao Burdinen heti avauskuusikossa, mutta Chiappini päästi uuden yleispelaajansa kentälle vasta kolmannen erän lopulla.

– Keao tuli tänne vasta kaksi päivää sitten. Meillä on aikaa ja pitkä kausi edessä. Hänet nähdään kyllä jatkossa enemmän kentällä.

Burdine saatetaan nähdä avauksessa jo tulevana lauantaina, kun HPK matkustaa LP Vampulan vieraaksi. Vampula on jo kuluvalla kaudella kertaalleen voittanut naisten lentopallokenttiä pitkään hallinneen LP Viestin.

– Näin sen pelin videolta. Vampula pelasi hyvän ottelun eikä Viestikään pelannut huonosti.  Meidän pitää olla Vampulaa vastaan tarkkana ja erittäin keskittyneitä. Muuten meille tulee siellä vaikeuksia, pohti Chiappini. HäSa

Asiasanat

Menot