Uutiset

Kerhon loppukiri ei riittänyt

HPK sai lauantaina muistutuksen siitä, että jääkiekko-ottelu alkaa heti ensimmäisen erän alusta ja kestää 60 minuuttia tai joskus jopa vähän pidempään. Kerho havahtui otteluun vasta toisen erän alun jälkeen, mutta ei enää saanut kammettua pisteitä, vaan kotijoukkue Ilves paranteli sarjataulukossa asemiaan 2–1 (1–0, 1–0, 0–1) -voitolla.

– Tiesimme kyllä tasan tarkkaan, että Ilves tulee alun kovaa. Emme kuitenkaan olleet ihan sellaisella jalalla liikkeellä kuin olisi pitänyt. Kauhean pumppaamisen jälkeen saimme vietyä peliä eteenpäin. Pelasimme loistavan 35 minuuttia, mutta kovasta yrittämisestä jäi palkinto saamatta, harmitteli HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen.

Osat vaihtuivat

Ilveksen maalivahti Juha Järvenpää sai huilailla avauserän (5 torjuntaa), mutta joutui urakoimaan palkkansa eteen kaksi seuraavaa oikein kunnolla. HPK tulitti Järvenpäätä kohti kahdessa viimeisessä erässä 27 laukausta.

– Kaikki kunnia Järvenpäälle maalissa. Hän pelasi siellä ihan hyvin. Meillä oli riittävästi luotuja paikkoja. Jatkossa meidän pitää pelata koko 60 minuuttia, kuten tänään 35 minuuttia. Se oli tappion syy, Arvonen mietti.

Maalivahtien torjunnat kuvastavat selvästi ottelun kulkua. Kerhon maalivahti Juuse Saros torjui avauserässä 12 kertaa, mutta selvisi sen jälkeen kaksi erää yhteensä seitsemällä torjunnalla. Saroksen yllättämisessä onnistuivat Atte Pentikäinen ja Ilves-uransa avausmaalin tehnyt HPK-kasvatti Teemu Rautiainen. Rautiaisen laukaus lipsahti helpon oloisesti Saroksen taakse.

Somervuori osui

HPK pääsi jahtaamaan Ilvestä kolmannessa erässä ylivoimalla seitsemän minuuttia. Patrik Moisio sai suihkukomennuksen polvitaklattuaan Eetu-Ville Arkiomaata, mutta Kerho ei onnistunut viiden minuutin aikana maalinteossa. Myös Tapio Laakson tarjoama ylivoima ehti vanhentua loppupuolelle ennen kuin kahdessa viikon pelissä neljä tehopistettä tehnyt Eero Somervuori maalasi. Syöttöpisteen Somervuoren maaliin saivat Jesse Saarinen ja Tuomas Vänttinen.

– Yleensä se menee näin. Jos ei ole alussa valmiina, tekee vastustaja pari maalia. Meillä oli kuitenkin paikkoja vaikka voittaa peli, Somervuori sanoi.

Hänen mielestään takaa-ajoasemassa ei ole hankalaa pumpata joukkueeseen lisää virtaa.

– Silloin ei ole yleensä kuin voitettavaa. Pelasimme kyllä hyvin, mutta se ei nyt riittänyt. Harmittaa, ettemme olleet kulmahampaat esillä heti lähdössä, maalintekijä murehti.

Perjantain KalPa-ottelun piikkiin Somervuori ei nihkeää ottelua laittanut.

– Jokaisella joukkueella on kauden aikana näitä tilanteita, että pelataan vuorollaan tuplapelejä. Ainakaan fyysisesti ei tuntunut pahalta. Pitää miettiä, mitä teemme ensi kerralla paremmin, Somervuori mietti.

HPK jatkaa liigapelejään tiistaina Ässien vieraana. (HäSa)

Asiasanat