Uutiset

Kerhon naiset jäivät nollille

– Ei voi voittaa, jos ei tee yhtään maalia.

HPK:n naisten joukkueen päävalmentaja Tuomo Nukari kiteytti lyhyesti joukkueensa lauantaisen SM-sarjan ottelun jyväskyläläistä JYPiä vastaan.

JYP jätti Kerhon nollille viikko sitten kotihallissaan. Saman tempun se teki nyt Rinkelinmäellä. JYP voitti ansaitusti 4–0 (2–0, 0–0, 2–0) Saila Saaren, Maarit Lahtisen, Jenni Hiirikosken ja Tiina Paanasen maaleilla.

Pisteille pääsy ei tällä kertaa ollut HPK:lla edes lähellä. JYP oli liikkuvampi ja ennen muuta taitavampi. Maalivahti Meeri Räisänen torjui nollapelinsä aika helposti. Kerholla oli pari maalipaikkaa, mutta ne se suttasi ihan itse.

– Formula kolmosella olimme nyt mukana F1-kisassa. Kahta syöttöä peräkkäin ei saada omille. Ja vaikka pelattaisiin kuinka hyvin joukkuepeli, se ei riitä, kun taitotaso ei riitä.

JYPin puolustuksessa huseeraa kaksikko Jenni Hiirikoski–Rosa Lindstedt. Hiirikoski liikkuu erinomaisesti ja osaa avata peliä. Lindstedt on kookas ja vahva. Hänenkin avauksensa napsahtavat yleensä oman joukkueen vauhdissa olevan hyökkääjän lapaan.

– Kummatkin pelaavat ottelusta 45 minuuttia. Yksin heitä ei voi haastaa. Eikä meillä ollut organisoitua hyökkäyspeliä.

HPK:n parhaana palkittiin maalivahti Kiira Laine, joka joutui töihin peräti 49 torjunnan edestä, kun JYPin Räisänen pääsi 21 torjunnalla.

Kerholta puuttuivat kuumetta poteva ykkösvahti Maija Hassinen-Sullanmaa ja USA:n apu Hannah Westbrook, joka oli sivussa lievän jalkavamman takia.

HPK jatkaa SM-sarjaa sunnuntaina Espoossa Bluesia vastaan. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

8.4.2020