Uutiset

Kerhon naiset nihkeään voittoon

Hämeenlinnan Pallokerhon naisten joukkue palasivat voittajaksi jääkiekon naisten SM-sarjassa kahden tappio-ottelun jälkeen. HPK:n voittolukemat sarjajumboa Kuortanetta vastaan olivat 4–2 (2–1, 1–1, 1–0).

Sairauslomalla olevaa Jarkko Julkusta HPK:n päävalmentajana tuurannut Vesa Mäkinen myönsi, ettei voitto tullut helpolla.

– Peli oli vaikea. Ainahan tietenkin sarjataulukkoa katsellaan ja nyt vastaan tuli sarjan hänniltä nuori ja nälkäinen joukkue. Täytyy sanoa, että Kuortane on mennyt tekemisessään eteenpäin, mutta toki olemme mekin. Tiukassa paikassa meillä ehkä tuska vähän kasvaa, eikä onnistumisia tule. Tänään roolia ottivat ehkä eri kentät kuin on totuttu. Töitä vaaditaan vielä paljon, mutta peli tiivistyy koko ajan, Mäkinen sanoi.

Japanilaishyökkääjä Miho Shihiuchi oli lauantaina Kerhon ykkösnimi. Hän teki peräkkäisissä vaihdoissa HPK:n kaksi ensimmäistä maalia ja oli syöttämässä vielä Ella Pietikäisen 3–1-maalia. Neljännen maalin kotijoukkueelle teki Hanna Honkonen.

– Miho nousi sellaiselle tasolle, mihin hänen taitonsa myös edellyttävät. Se oli hieno juttu. Koko Emmi Leinosen kenttä oli hyvä (laidoilla Shishiuchi ja Anniina Kaitala). Myös Kristina Brownin kenttä otti hienosti roolia ja Jessica Pajuniitty tuli peliin hienosti. Hän toi peliin jalkaa.

Mäkisen mukaan HPK on hakenut lisää pelinopeutta.

– Lisäksi suunnanmuutoksiin haetaan terävyyttä, ykkössyötöt pyritään saamaan helpoiksi. Tiukkaa sarjassa on. Meillä ei ole enää yhtään sellaista ottelua jäljellä, johon ei pitäisi laittaa peliin 110 prosenttia, valmentaja muistutti.

Kuortane hyvä alussa

Kuortane oli heti pelin alussa terävä. Se antoi paljon painetta Kerhon päätyyn ja teki kotijoukkueen pelaamiseen hankalaksi. Maalinteossa se onnistui vasta, kun HPK oli karannut kahden maalin johtoon. Sekä 2–1- että 3–2-maalit teki Lotta Toivanen.

– Kuortanee pelaa sitoutuneesti omaa systeemiään. Se pelaa leveällä ja joka kaistalla on pelaaja. Nuorilla likoilla alkaa kiekkokin pysyä jo lavassa ja syöttö löytää toisen lapaan. Se on vaarallinen joukkue, Mäkinen kehui.

HPK:n maalissa pelannut Kiira Laine torjui 24 laukausta. Anni Keisala venyi Kuortaneen maalissa 43 torjuntaan. (HäSa)

Asiasanat