Uutiset

Kerhon naiset odottavat kovia pelejä

Lentopallon naisten Mestaruusliigan välierät käynnistyvät viikonvaihteessa. Sarjan kestomenestyjä salolainen LP Viesti ja Oriveden Ponnistus aloittavat ottelusarjansa jo lauantaina ja sunnuntaina Elenia-areenassa kello 18 vauhtiin pääsevät HPK ja LP Kangasala.

Kerho jatkaa pudotuspelejä viikon tauon jälkeen. Hyvän treenijakson joukkue hankki kukistamalla puolivälierissä LiigaPlokin suoraan kolmessa ottelussa.

– Se oli hyvä juttu, sillä olemme saaneet rauhassa valmistautua pudotuspelien seuraavaan vaiheeseen. Hioimme jonkin verran muun muassa torjuntapeliämme ja loppuviikosta keskitymme puolustuspeliin ja vastaanottoon. Pelit kovenevat nyt oleellisesti, mutta olemme valmiina siihen, sanoo HPK:n valmentajarinkiin kuuluva Sami Stenius.

LP Kangasala on Kerholle mieluisa vastustaja välierissä. Puolivälierissä joukkue oli välillä tiukoilla rovaniemeläisen Woman Volleyn kanssa, mutta selvitti tiensä lopulta jatkoon. Viides ja ratkaiseva ottelu pelattiin torstaina Kangasalla.

HPK ja Kangasala kohtasivat runkosarjassa kolme kertaa. HPK voitti kaksi ottelua ja hävisi toisen vierasottelunsa.

Suomen cupissa Kangasala pudotti Kerhon jatkosta jo puolivälierissä. HPK voitti tuolloin kotiottelunsa selvin 3–0-luvuin, mutta hävisi vieraissa 3–2 (myös kultaisen erän).

Myös viime kaudella Kerrho ja LP Kangasala olivat vastakkain välierävaiheessa. Vuosi sitten LP Kangasala rynnisti finaaliin, jossa se hävisi LP Viestille. HPK saavutti pronssia kukistettuaan Woman Volleyn.

– Kangasalahan on lähes paikallisvastustaja ja sopii meille muutenkin hyvin. Mikään helppo vastustaja joukkue ei kuitenkaan ole. Luvassa on varmasti kovia otteluita, sillä joukkueella on hyvät jenkit (hakkuri Dalton Shelby ja yleispelaaja Mayfield Allison) ja myös suomalaiset laitapelaajat Nette Tuominen ja Jasmine Tahvanainen ovat parantaneet peliään koko ajan, Stenius muistuttaa.

Myös HPK:n keskitorjuja Karoliina Friberg odottelee kovia välierävääntöjä. Friberg toivoo joukkueensa syöttöpelin toimivan hyvin heti ensimmäisistä palloista alkaen.

– Sillä saamme rikottua vastustajan peliä ja sen jälkeen oma hyökkäyspelimmekin irtoaa paremmin. Hyvä meininki pitää myös saada heti päälle ja iskeä omilla vahvuuksillamme, Friberg suunnittelee.

HPK ylsi hyvään peliin jo puolivälierissä. LiigaPloki ei ollut tosin kaksinen vastustaja, mutta varsinkin molemmissa kotiotteluissaan Kerho oli vireessä.

– Meillä on porukassa nyt todella hyvä yhteishenki ja sehän heijastuu aina myös peliin. Onnistumisia tulee koko ajan enemmän ja meno on rentoa, Friberg kuvailee.

Pudotuspeleissä edetään jatkossakin paras viidestä -systeemillä. Sunnuntain ottelun jälkeen HPK ja LP Kangasala jatkavat otteluitaan tiistaina Kangasalla, ja kolmas välierä on vuorossa keskiviikkona Hämeenlinnassa. Tarvittaessa pelejä jatketaan huhtikuun 1. päivänä Kangasalla ja huhtikuun 3. päivänä Hämeenlinnassa. HäSa

Asiasanat

Menot