Uutiset

Kerhon naiset pronssipeliin

Kun ei osu, niin ei osu.

HPK:n naiset repivät, raastoivat ja taistelivat, mutta palkintoa ei tullut sitten millään. Paikkoja oli etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä ja jatkoerässä. Kun vielä kerholaiskolmikko tunaroi rankkarinsakin, riitti Henna Savikujan maali voittomaalikilpailun viimeisenä laukojana viemään Oulun Kärpät naisten SM-sarjan finaaleihin.

Kerho hallitsi aiempien välieräsarjan otteluiden tapaan kamppailun alkua. Kotijoukkueen ainoa onnistuminen tuli avauserän lopulla, kun Susanna Tapanin tulinen siniviivakuti sujahti Kärppien maalivahti Susanna Airaksisen (54 torjuntaa) vartioiman maalin ylänurkkaan. Syöttöpisteet ylivoimamaaliin merkittiin Riikka Noroselle ja Sanna Lankosaarelle.

-Riksa (Noronen) syötti minulle päädystä viivaan. Lämäsin siitä niin kovaa kuin lähti. Se meni ylös ja sitä kautta maaliin. Sen jälkeen yritin koko ajan ampua ylös. Kiekko olisi mennyt uudestaankin maaliin, jos olisin siinä onnistunut. Se ei tosin lohduta enää tässä vaiheessa, analysoi pettynyt Tapani suorituksiaan.

Jääkiekon lisäksi ringeten välieräpeleissä mukana oleva kahden lajin taitaja ihmetteli joukkueensa esitystä.

-Samalla tavalla kuin Oulussakin lopetimme vähän pelaamisen. En tiedä, miksi niin tapahtui. Alku oli hyvä, mutta lopusta ei tullut sitten yhtään mitään. Meidän olisi pitänyt vaan pelata loppuun asti


Maalinteko tökki

Kerhon päävalmentaja Tuomo Nukari pystyi hetken ajatuksia kerättyään analysoimaan välieräsarjaa.

-Kaikkihan nämä olivat maalin pelejä. Jokainen ottelu olisi voinut kääntyä mihin suuntaan tahansa. Meillä oli omat paikkamme. Oikeastaan kaikkia näitä pelejä me veimme ensimmäisen erän, mutta emme pystyneet niissä pelejä ratkaisemaan, vaikka paikkoja siihen oli.

Kerho olikin kahdessa ensimmäisessä erässä selvästi hallitsevampi joukkue, mutta antoi kolmannen alussa kuin lahjaksi pelin ohjat oululaisille. Kriittisillä hetkillä Maija Hassinen (40 torjuntaa) venyi muutamaan hyvään torjuntaan, vaikka Katariina Laitilan 1-1-tasoitusmaali epäonnistuneella laukauksella lipsahtikin turhan helposti Hassisen selän taakse.

-Tässä pelissä ei yritys loppunut, mutta liike loppui. Tuudittauduimme siihen, että johdamme ottelua ja hoidamme sen. Nämä pelit ovat sellaisia, jotka voittaa joukkue, joka yrittää ja sitä kautta ansaitsee myös onnensa. Olihan tässäkin pelissä jatkoerä meidän täyttä suvereenia hallintaa, mutta kun ei mene, niin se ei mene silloin. Maalien tekeminen on kaikkein tärkein asia tässä pelissä ja se meillä tökki, jutteli Nukari.


Pronssipeli tiistaina

HPK kohtaa ensi tiistaina Hämeenlinnassa pelattavassa pronssiottelussa Espoon Bluesin, joka hävisi oman välieräsarjansa Tampereen Ilvekselle 3-1.

-Sulattelemme tätä tappiota pari päivää. Treenaamme ennen pronssipeliä pari kertaa ja lähdemme taistelemaan pronssimitaleista, lopetti Nukari. (HäSa)