Uutiset

Kerhon naiset puhtaalla pelillä lopputurnaukseen

Hämeenlinnan Pallokerhon naisten jääkiekkojoukkue esiintyi edukseen viikonvaihteessa Rinkelinmäellä pelatussa seurajoukkueiden EM-sarjan toisen kierroksen alkuturnauksessa.
Joukkue voitti kaikki kolme otteluun ja jatkaa helmikuun 24.-26. päivinä pelattavaan neljän joukkueen lopputurnaukseen.

HPK varmisti Hämeenlinnan lohkon voittonsa kukistamalla sunnuntain ottelussaan kazakstanilaisen Aisulu Almatyn maalein 4-2 (0-1, 1-0, 3-1). Toinen Hämeenlinnan lohkon peleistä finaaliturnaukseen selvinnyt joukkue on saksalainen ESC Planegg, joka kukisti sunnuntain iltaottelussa itävaltalaisen Sabers Wienin maalein 5-3.

Kerho ja Planeggin taistelevat seurajoukkueiden Euroopan mestaruudesta toisen lohkon kärkikaksikon venäläisen Moskovan Tornadon ja sveitsiläisen Zürich Lionsin kanssa. Tornado ja Lions pääsivät jatkoon Dornbirdissä Itävallassa pelatusta toisesta turnauksesta.

HPK oli varmistanut jatkoonpääsynsä jo lauantain pelin voitolla Sabres Wienistä. Joukkueella riitti paukkuja kuitenkin taistella myös turnausvoitosta, vaikka sunnuntain pelin alku oli vielä tahmeaa taaperrusta.

– Ensimmäisessä erässä olimme vielä Tupperware-kustuilla, mutta onneksi sitten aloimme pelata. Jäähyjä lukuun ottamatta pelasimme koko turnauksen erittäin hyvin, Kerhon päävalmentaja Tuomo Nukari arvioi.

Nurmesniemi onnistui ykkösketjussa
Kerho pääsi todenteolla vauhtiin kolmannessa erässä, vaikka maalipaikkoja oli yllin kyllin jo toisessakin erässä. Vauhdissa oli varsinkin joukkueen ykkösketju Katja Nurmesniemi (1+1)-Riikka Noronen (1+2)-Venla Holi (1+3). Noronen ja Hovi pelasivat hyvin koko turnauksen, mutta sunnuntaina kunnostautui myös 18-vuotias Nurmesniemi, joka paikkasi kuumesairasta Sanna Lankosaarta.

Kolmatta kauttaan Kerhossa pelaava 18-vuotias Nurmesniemi taisi pelata uransa parhaan pelin taitavien ketjukaverien rinnalla.

– Luistin liikkui tänään kyllä todella hyvin. Ensimmäisessä erässä meillä oli vähän vaikeuksia, mutta sitten päätimme, että emme häviä viimeistäkään peliä, Nurmesniemi sanoi.

Lyseon lukion urheilulinjan kolmatta luokkaa käyvä Nurmesniemi viihtyi hyvin viikonvaihteen kansainvälisissä tunnelmissa.

– Turnauksessa oli todella hieno fiilis. Kovavauhtiasia pelejä oli kiva pelata, ja ruokaakin oli tarjolla riittävästi, nauroi Nurmesniemi.

Kerholaisista maalinteossa onnistui sunnuntaina myös Eveliina Similä (1+0). Hän johti kakkosketjua, jonka laidoilla pelasivat Salla Rantanen ja Hanna Honkonen.

Kerhon maalissa pelasi tällä kertaa Kiira Laine. 25 torjuntaan venynyt veskari oli joukkueensa parhaimmistoa. Aisulun veskarille Darya Obydennovalle kertyi 38 torjuntaa.

– Myös pakkimme pelasivat hyvin. Heille pitää nostaa hattua myös koko viikonvaihteen urakasta, valmentaja Nukari muistutti.
HPK:n arkinen aherrus SM-sarjassa jatkuu ensi lauantain kotiottelulla Kärppiä vastaan.

– EM-lopputurnaukseen alamme valmistautumaan myös hiljalleen. Tuolloin myös vastus kovenee oleellisesti, Nukari pohti.

HPK:n Venla Hovi valittiin turnauksen parhaaksi hyökkääjäksi. Paras puolustaja oli Sabres Wienin Kiira Dosdall ja paras maalivahti Aisulun Daria Obydennova. (HäSa)

Turnauksen johtaja tyytyväinen
HPK-naisten järjestämän seurajoukkueiden Euroopan mestaruuskisojen toisen kierroksen turnauksen johtaja Lars G. Karlsson oli tyytyväinen järjestelyihin.

– Kaikki on sujunut hyvin ensimmäisen päivän ensimmäisestä tapaamisesta lähtien. Järjestelyorganisaatio on tehnyt hyvää työtä, Karlsson sanoi.

Ruotsalainen kehui myös otteluiden tasoa.

– Minusta pelien taso on ollut korkeampi kuin etukäteen ajattelin. Pidin HPK:ta selvästi näistä neljästä vahvimpana joukkueena ja sitä se olikin, mutta joukkue joutui taistelemaan tiukasti jo kahdessa ensimmäisessä ottelussaan. Päätöspäivän kamppailukin oli vielä kahden erän jälkeen tilanteessa 1-1, Karlsson muistutti.

Turnauksen johtaja on käynyt pari aikaisemminkin Hämeenlinnassa, joten hän tiesi, että HPK pystyy järjestämään hyvän turnauksen.

– Hämeenlinnan hallikokonaisuus on hyvä. Isommassa jäähallissakin yleisö on aika lähellä kenttää ja siellä on hyvä tunnelma, perjantaisen SM-liigan ottelun HPK-Jokerit nähnyt Karlsson kertoi.

– Pienempi halli on puolestaan erinomainen juuri tällaisiin tapahtumiin, joissa oli keskimäärin 100-200 katsojaa, hän jatkoi.

HPK-naisten managerin Jorma Hassisen mukaan Kerho aikoo hakea helmikuun 24.-26. päivä pelattavaa lopputurnausta Hämeenlinnaan.

– Hakupaperit ovat allekirjoitusta vailla valmiina. Meillä on asiassa tukeakin. Aisulu Almaty olisi halunnut tulla tänne uudelleen, jos se olisi päässyt lopputurnaukseen ja ilmeisesti saksalainen Planegg on samaa mieltä. Turnaus on mennyt todella hyvin, sillä yhdeltäkään joukkueelta ei ole tullut negatiivista palautetta, Hassinen sanoi. (HäSa)