Uutiset

Kerhon naisilla tiukka paikka

Erätappioitta kotimaan kentillä kauden aloittanut HPK-naisten lentopallojoukkue on kovan paikan edessä, kun se pelaa lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotisalissaan Elenia-areenassa. HPK kohtaa kello 18 Mestarien liigan karsintakierroksen toisessa osaottelussa valkovenäläisen Minchanka Minskin ja vain voitto kelpaa Kerholle.

Eikä mikä tahansa voitto. HPK hävisi tiistaina joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Valko-Venäjällä 3–1, joten lentopallon eurocupien pistelaskun mukaisesti jatkoon päästäkseen se ei saa antaa vastustajalle erää enempää eli sen pitää kaataa Minsk joko 3–0 tai 3–1. Sen lisäksi kotijoukkueen pitää olla vahvempi mahdollisen voiton jälkeen pelattavassa kultaisessa erässä.

– Asetelma on tietenkin vähän vaikea, mutta ei mahdoton. Nyt tiedämme, miten vastustaja pelaa ja pääsemme varmasti pelin rytmiin kiinni nopeammin kuin viimeksi. Kotisalissa pystymme varmasti haastamaan vastustajaa paremmin, uskoo HPK:n ykköspassari ja kapteeni Katja Kylmäaho.

HPK joutui tiistaina tuntemattoman vastustajan eteen, sillä joukkueelle ei herunut minskiläistä videomateriaalia ennen avausottelua.

– Tiesimme, että vastassa on kovakätisiä tyttöjä, mutta muuten pelistä ei tiedetty mitään. Meidän piti yrittää seurata sitä pelin aikana ja vaihtaa taktiikkaa. Peliin lähtö ei ollut helppo, mutta toisaalta oli kivaakin pelata sellaista vastustajaa vastaan, jota ei ole koskaan kohdannut. Suomessa kaikista vastustajista suunnilleen tietää, mitä on tulossa, Kylmäaho kertoo.

Kylmäahon mielestä juuri Elenia-areenassa pelaaminen tuo HPK:lle lisää mahdollisuuksia.

– Totta kai se on tärkeä asia. Ainahan kotona on helpompi pelata, passari muistuttaa.

Kapteeni odottaa pyhäinpäivän illasta hienoa.

– Tupa on varmaan aika täysi ja siellä nähdään parasta lentopalloa mitä Hämeenlinnassa on tähän asti nähty.

Hän myöntää, että hankalasta paikasta huolimatta Kerholla on kova halu päästä Mestarien liigan seuraavalle kierrokselle.

– Meille jäi tosi iso nälkä viime ottelusta, Kylmäaho sanoo.

Passarin mukaan Kerholla on omassa pelissään parantamisen paikkoja.

– Olimme viimeksikin vahvoja, kun saimme heidän vastaanottonsa rikki. Kotisalissa pystymme varmasti syöttämään paremmin. Olihan meillä vaikka mitä pieniä juttuja, joita täytyy korjata, kapteeni arvioi. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic