fbpx
Uutiset

Kerhon naisilla vahva avaus

Jääkiekon naisten SM-sarja polkaistiin käyntiin lauantaina Hämeenlinnan turnauksella. HPK kaatoi avausottelussaan Kuortaneen 5–3 (3–1, 1–1, 1–1), vaikka sen kokoonpanosta puuttui vielä kuusi avainpelaajaa.

Pelin alku oli Kerholta nihkeä. Kuortane vyörytti hyökkäyksiään Mila Hounin (26 torjuntaa) maalille tauotta. Vierailijat siirtyivätkin 1–0-johtoon Niina Koukkulan ylivoimaosumalla ennen kuin HPK:n naisten kone käynnistyi kertaheitolla ilmiliekkeihin.

– Ihan hyvät fiilikset pelistä jäi. Jo viikolla huomasin harjoituksissa, että ajatukset alkoivat olla tässä pelissä. Ensimmäiset pelit ovat aina vaikeita. Se on hyvä, että voitto tuli. Olen tyytyväinen joukkueen suoritukseen. Tästä on helppo lähteä eteenpäin, kun saimme tietyt jännitteet purettua tuolla kentällä. Tosin pelimme ei ollut vielä valmista. Se vaatii työtä vielä paljon, jutteli HPK:n päävalmentaja Vesa Mäkinen taiston tauottua.

Kerho takoi ensimmäisen erän toisella puolikkaalla kiekon kolmesti Kuortaneen maalivahdin Anni Keisalan (48 torjuntaa) selän taakse. Maija Otamo aloitti ilotulituksen hakkaamalla irtokiekon maalin edestä verkon perukoille. Marjut Klemolan siniviivalämäri maalin ylänurkkaan oli näyttävä, mutta niin oli Otamon 3–1-maalikin, jossa Riikka Norosen namupassi löysi maalin kulmalle hiipineen Otamon lavan taianomaisesti.

– Nämä ovat sellaisia suorituksia, joita tarvitaan aina. Tietyt epäonnistumiset ruokkivat epäonnistumisia, mutta tällaiset onnistumiset ruokkivat myös lisää onnistumisia ja nostavat lisää jokaisen itseluottamusta, filosofoi Mäkinen.

Tasapaksussa toisessa erässä molemmat joukkueet osuivat kertaalleen maalikehikoiden sisään. Ilveksen värit täksi kaudeksi HPK:n oransseihin vaihtanut kokenut Johanna Koivula avasi maalitilinsä uudessa joukkueessaan maalin edestä todellisella tahtomaalilla.

Kuortane pelasi kokonaisuudessaan pirteästi, mutta ei voinut lopulta paremmalleen mitään. Lopullinen naula vierailijoiden pyristelyille oli Norosen alivoimalla tehty todellinen soolomaali.

Turnauksen muissa otteluissa suosikit pitivät, kun Blues kaatoi KalPa:n puhtaasti 5–0 Linda Välimäen tehoillessa 2+2 ja Kärpät tiukan väännön jälkeen KJT:n 2–1.

HPK jatkaa sarjapisteiden metsästystä SM-sarjan ennakkosuosikkia JYP:ä vastaan sunnuntaina kello 15.30. JYP kaatoi omassa avausottelussaan puolivaloillakin pelaten maajoukkuepelaajien Jenni Hiirikosken (2+3), Riikka Välilän (1+3) ja Tanja Niskasen (1+3) johdolla Ilveksen 8-0. HäSa

Asiasanat

Menot