Uutiset

Kerhon naisille makeat pisteet

HPK-naisten jääkiekkojoukkue ylsi hyvään esitykseen lauantaisessa SM-sarjan ottelussaan Oulun Kärppiä vastaan. Pirteästi pelannut Kerho kukisti kotikaukalossaan sarjan kärkijoukkueen maalein 3–2 (2–1, 0–1, 1–0).

HPK onnistui oululaisten kaadossa koko joukkueen voimalla. Varsinkin puolustus- ja maalivahtipeli olivat tällä kertaa reilassa. Maalivahti Tiina Ranne torjui peräti 43 kertaa ja nousi kovimmissa kärppäpyörityksissä Kerhon ratkaisijaksi. Veskarien taistelussa Ranne päihitti vastustajan maajoukkuepelaajan Anni Keisalan, joka ennätti kiekon tielle 22 kertaa.

Ottelun alku ei kuitenkaan luvannut vielä hyvää. Kärpät meni johtoon jo ensimmäisellä minuutilla, mutta se taisi tehdä hyvää Kerholle. Pikkuhiljaa HPK nimittäin pääsi vauhtiin ja puolustaja Noora Jaakkolan (1+1) ja hyökkääjä Essi Määtän (1+1) osumilla joukkue pääsi hyvistä asemista toiseen erään.

Kärpät tuli kuitenkin rinnalle heti toisen erän alussa, mutta Kerhon ote piti hyvin, eikä Kärpät päässyt enää juhlimaan osumillaan.

Kaukalon toisessa päässä sen sijaan tapahtui kolmannen erän alussa. Ykkösketjun laitahyökkääjä Elviira Ylitalo työntyi rohkeasti Kärppien maalille ja iski voittomaaliksi jääneen osuman (ajassa 44.24) maalivahti Keisalan taakse.

– Se oli sellainen runnomismaali, mutta hyvältä se silti tuntui. Pelasimme tänään todella fiksusti ja varsinkin lopussa panimme kaikki likoon. Vastassa oli kärkijoukkue ja kyllä sytytti meidät taisteluun, Ylitalo nauroi.

19-vuotias Ylitalo pelaa ensimmäistä kauttaan Kerhossa. Viime kaudella hän pelasi Mestistä Rauman Lukossa.

– Ihan hyvin olen päässyt mukaan Kerhon menoon. Porukka menee koko ajan eteenpäin ja varsinkin tänään meillä oli todella hyvä meininki. Alku oli hieman nihkeää, mutta sitten alkoi kulkea, kuvaili Ylitalo.

Pisteille Kerhon pelaajista ylsivät maalintekijöiden lisäksi Pihla Hämeenniemi (0+2) ja Heidi Jylhä (0+1).

HPK:n päävalmentaja Marko Rahikainen oli yhtä hymyä pelin jälkeen. Hänen mielestään alkutahdit hyvälle pelille lyötiin jo aamupäivän muuttokeikalla.

– Meillä oli tällä kertaa hieman erilainen valmistautuminen peliin. Olimme vähän talkoissa ja pääsimme siellä kikattelemaan puolisentoista tuntia. Se taisi tehdä hyvää, Rahikainen arveli.

Rahikainen sai joukkueestaan paljon irti Kärppien kaadossa. Alivoimapelikin onnistui tällä kertaa kympin arvoisesti. Kerho ei nimitäin päästänyt vastustajaansa tasoittamaan peliä edes päätöserän lopun kahden minuutin jäähyn aikana. Kärpät pääsi vielä yrittämään tasoitusta myös ilman veskaria tasan kaksi minuuttia, mutta tämänkin rynnäkön Kerho kesti.

– Kyllä tämä teki todella hyvää meille, sillä eihän kärkijoukkueen kukistaminen ole ihan jokapäiväinen saavutus. Voiton arvoa nostaa sekin, että meiltä puuttuivat kokoonpanosta tärkeät hyökkääjät Maija Otamo ja Anniina Kaitala. Kakkos- ja kolmosketjut nostivat kuitenkin tasoaan ja painelivat ihan limiitillä. Ja varsinainen sankarimmehan seisoi maalitolppien välissä, Rahikainen korosti.

HPK jatkaa pelejään sunnuntaina kohtaamalla KJT:n Keravalla. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

3.12.2020

Fingerpori

comic