Uutiset

Kerhon naisille puhdas voitto

HPK:n naiset nappasivat nihkeän esityksen jälkeen pakollisen eli kolme sarjapistettä 2–0 (1–0, 1–0, 0–0) -voitolla KJT:stä lauantaina Rinkelinmäellä.

Kerhon ja KJT:n kamppailu oli todella rikkonainen. Jos ottelun avauserän jäähyminuutit olisi jaettu tasan erään, ei tasakentällisin olisi pelattu hetkeäkään.

Jäähytönkin hetki erässä kuitenkin nähtiin. Silloin iski HPK. Ennen Ella Pietikäisen lerppukiekon sujahtamista KJT:n japanilaismaalivahti Eri Kiribuchin (47 torjuntaa) selän taakse Kerholla oli ylärima, muutama tyhjä maali ja myös rutkasti epäonnea lukuisissa maalipaikoissaan. Jälleen nähtiin, että hyviä asioita tapahtuu, kun vaan toimittaa kiekkoa maalille.

Toinen erä alkoi kotijoukkueen myllytyksellä. Emmi Leinonen voitti hyökkäyspään aloituksen Anniina Kaitalalle, joka täräytti oman vetonsa jälkeisen riparin verkon perukoille. Sen jälkeen jaeltiin taas jäähyjä ja pelailtiin erä pois sekavissa tunnelmissa.

Päätöserän jännittävin tilanne nähtiin aivan erän lopulla, kun laskeskeltiin ehtiikö KJT ottamaan maalivahtinsa pois ja hakea kuparisen rikkomista. Ensimmäinen onnistui, mutta jälkimmäinen jäi tekemättä. Näin Kerhon maalivahti Maiju Jokipolvi (19 torjuntaa) pelasi nollapelin debyyttiottelussaan HPK-paidassa.

Kolme japanilaista

Ottelussa oli kentällä kolme japanilaista pelaajaa. Heistä ylivoimaisesti pirteimmin esiintyi Japanin maalia 2010 MM-kisoissa Hämeenlinnassa vartioinut Kiribuchi, joka esitti useiden huippupelastusten lisäksi myös legendaarisen kilpiliimauksen.

Kahdesta muusta japanittaresta jäi valju kuva. KJT:n Itsuki Baba ei ottanut kuin kaksi pikkukakkosta ja HPK:n Miho Shishiuchi pyyteli jatkuvasti anteeksi tiukoissa kamppailutilanteissa, kun olisi pitänyt laittaa kroppaa likoon.

– Mihon esitys oli vähän samanlaista kuin heidän kansansa on – anteeksi pyytelevää. Hän on erittäin taitava tyttö ja ymmärtää pelistä paljon, mutta tarvittava railakkuus hänen otteistaan puuttuu, analysoi HPK:n päävalmentaja Jarkko Julkunen Shishiuchin pelaamista.

– Kolme pistettä on kuitenkin kolme pistettä. Vähän olen kuitenkin peliin pettynyt. Noista paikoista olisi pitänyt tehdä enemmän maaleja. Vähän näpertelyksi se meni, kun kuitenkin hallittiin matsia. Ylivoimalla pyöriteltiin peliä kulmissa, eikä menty kunnolla maalille, jutteli Julkunen. (HäSa)

Asiasanat