Uutiset

Kerhon naisille voitto rankkareilla

Hämeenlinnan Pallokerhon naisten jääkiekkojoukkue sai urakoida tosissaan sunnuntaisessa SM-sarjan kotiottelussaan kuopiolaista KalPaa vastaan. Voittoa Kerho nimittäin pääsi juhlimaan vasta voittomaalilaukauskisan jälkeen maalivahti Maija Hassinen-Sullanmaan torjuttua entisen joukkuetoverinsa Venla Hovin rankkarin.

Rankkarikisassa Kerhon sankareita olivat myös Fanny Jalonen sekä Hannah Westbrook, joka iski voittomaalin numeroihin 4–3 (2–0, 0–2, 1–1, 0–0) päättyneessä ottelussa.

HPK aloitti ottelun hyvin ja johti avauserän jälkeen Riikka Norosen maaleilla jo 2–0 (syöttäjät Katja Nurmesniemi ja Hannah Westbrook sekä Annina Kaitala ja Hanna Honkonen).

Toisessa erässä Kerhon meno kuitenkin hyytyi ja KalPa rutisti rinnalle entisten kerholaisten Venla Hovin ja Salla Rantasen osumilla. Päätöserässä KalPa meni jo ohikin Johanna Juutilaisen maalilla ennen kuin Kerho heräsi taistelemaan. 3–3-tasoihin joukkue väänsi väkisin kahden pelaajan ylivoimalla puolustaja Westbrookin (syöttäjät Noronen ja Jalonen) lauottua kiekon kuopiolaisten verkkoon.

– Onneksi pääsimme tasoihin ja onnistuimme vielä rankkareissakin. En tiedä, mikä peliämme nyt vaivaa. Paketti ei vaan tahdo pysyä koossa. Jos viisikkomme pysyisi koossa, meitä ei voittaisi kukaan, puhisi Riikka Noronen pelin jälkeen.

Noronen myönsi, että Kerho myös väsyi hieman ottelun lopussa.

– Kaksi peliä viikonvaihteessa alkoi tuntua luistelussa, mutta sellaisessa tilanteessa pitäisi rytmittää peliä eri lailla, Noronen muistutti.

Tuomarit saivat sapiskaa

HPK pelasi kahdessa ensimmäisessä erässä alivoimalla viiteen otteeseen. Tuomarikaksikko Mira Petell–Jenni Visala näki KalPan koiruudet vasta päätöserässä.

HPK:n päävalmentajaa Tuomo Nukaria tuomareiden epävarma työskentely huvitti.

– Raitapaitaparihan oli loistava. Meille tuli maailmanhistorian ensimmäinen jäähy puhumalla viheltämättä ja vielä pitkän kiekon jälkeen. Onneksi alivoimapelimme sujui kuitenkin tänään hyvin, Nukari muisteli.

Nukari oli tyytyväinen joukkueensa taisteluun ottelun päätöserässä.

– Kolmas erä oli nimitäin jo aikamoista puurtamista. Emme tahtoneet jaksaa tulla jaloillamme.

– Kokonaisuutena pelimme oli viikonvaihteessa jo aika hyvässä kuosissa. Varsinkin puolustus on nostanut tasoaan selvästi. Samoin Maija oli ihan hyvä maalissa. Maalipaikkoja meillä oli taas vaikka kuinka moneen osumaan, mutta roiskimme vedot yli ja ohi maalin, Nukari harmitteli.

KalPan paras Hämeenlinnan reissulla oli 34 torjuntaa kerännyt maalivahti Josetta Puustinen. Kerhon veskarille Hassinen-Sullanmaalle kirjattiin tasaisessa kamppailussa 36 torjuntaa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

8.4.2020