Uutiset

Kerhon nuorille avaustappio

HPK avasi jääkiekon nuorten SM-Liigan perjantai-iltana kotiottelulla Porin Ässiä vastaan. Avausottelussaan keskiviikkona Bluesin 4–2 voittanut porilaisryhmä jatkoi Rinkelinmäellä vahvaa alkukauttaan ja vei sarjapisteet mukanaan länsirannikolle 2–1 (0–0, 2–1, 0–0) -voitolla.

Avauserä oli molemmilta joukkueilta hermostunutta pelaamista. Joukkueitakin enemmän alkukankeutta oli päätuomari Jari Leppäalholla, joka passitti HPK:n Filip Krivosikin suihkuun ennen kuin slovakivahvistukselle oli edes tullut kunnon hiki päälle. Krivosikin maila osui täysin tahattomasti Ässä-pelaajan kasvoihin perinteisessä mailannostotilanteessa.

Toisessa erässä päästiin jo maalien makuun. Ässät siirtyi ottelussa johtoon, kun Matias Varttinen yllätti Ukko-Pekka Luukkosen (10 torjuntaa) rannelaukauksella pienestä kulmasta.

Kerhon tasoitusmaali oli hienoa katsottavaa. Miku Ronkainen heitti kulmasta rystylätyn maalin eteen nousseelle Niilo-Kustaa Määtälle. Ranteet lukkoon ja kiekko ohi Ässä-veskari Kasperi Kotkaniemen (20 torjuntaa).

Tasan ottelun puolivälissä porilaiset hivuttautuivat uudelleen maalin johtoasemaan. Luukkonen oli maalillaan voimaton, kun takakulmalle vapaaksi unohdettu Jouka Juhola laukoi kiekon verkon perukoille.

HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikainen ei pitänyt näkemästään.

– Vastustajan maalit kuvaavat pelin luonteen. Näissä tilanteissa juuri mitataan hyviä pelaajia. Pystyvätkö he puolustamaan taustat vai eivät? Meillä oli selkeää ylipelaamista. Paljon tuijotettiin myös kiekkoon.

HPK otti kolmannen erän lopussa aikalisän ja yritti peliä tasoihin reilut kolme minuuttia ilman maalivahtia. Yritys jäi vajaaksi eikä todellista painetta saatu Ässä-maalille aikaiseksi oikeastaan missään vaiheessa.

– Juuri näin, ihan niin kuin koko pelikin. Loppuun asti maalille menemiset ja viimeiset rutistukset jäivät puuttumaan. Siihen meidän pitää jatkossa kiinnittää huomiota. Vähän jäi kaksijakoiset fiilikset pelistä. Siinä oli hyviä hetkiä ja oli huonoja hetkiä. Tuntui siltä, että emme saaneet oikein missään vaiheessa omaa peliämme käyntiin. Nyt saimme kuitenkin pään auki, jutteli Tiilikainen.

HPK pelaa ensimmäisen vierasottelunsa heti lauantaina, kun se matkaa Turkuun TPS:n vieraaksi. HäSa

Asiasanat