Uutiset

Kerhon nuorille maukas voitto

HPK:n A-nuoret saalistivat tärkeät kolme pistettä sarjan kärkiporukoihin kuuluvalta Espoon Bluesilta. Vierailijat olivat ennen illan ottelua takoneet jääkiekon nuorten SM-Liigassa eniten osumia yli viiden maalin keskiarvolla.

Kerho puolusti läpi ottelun kurinalaisesti. Viimeisenä lukkona viisikoiden takana seisoi maalivahti Joonas Toivonen (21 torjuntaa). Hän joutui antautumaan ottelussa vain kerran, kun Aleksi Järvisen kuti upposi vahvan ottelun pelanneen Toivosen selän taakse.

HPK:n valmentaja Matti Tiilikainen kehui ansaitusti veskariaan.

– Me puolustimme uhrautuvasti. Siellä oltiin valmiita pistämään kroppaa likoon. Se oli loppupeleissä avain voittoon.  Joonaksen pelaaminen oli varmaa. Hän ei tiputellut kiekkoja. Loistava peli Joonakselta.

– Iskimme heti tiukasti vastustajaan kiinni. Emme jääneet turhaan pyörimään omaan päähän. Siitä pääsimme hyvin hyökkäämään tuoreilla jaloilla.  Saimme aikaan hyviä kulmapelejä ja hankittua vastustajalle jäähyjä, kertasi Tiilikainen ottelun avainseikkoja.

HPK oli selvästi vastustajaansa edellä kaksi erää kaikilla osa-alueilla. Toisen erän tehokas ylivoimapelaaminen lopulta ratkaisi ottelun kotijoukkueelle.

– Erikoistilannepelaamisemme oli tänään erinomaista. Kaksi maalia ylivoimalla, eikä alivoimalla tainnut vastustajalla montaa paikkaa olla. Blues tietenkin nosti 3-0-tilanteessa karvaustaan. Me jäimmekin viimeisessä erässä vastustajan jalkoihin. Silloin oli vaikeaa, jutteli tyytyväinen valmentaja ottelun tauottua.

Vuoti tehokkaana

Kerho iski kaikki kolme maaliaan ottelun toisessa erässä. Kaksi niistä syntyi ylivoimalla.  Molemmissa niistä mukana oli illan tehomies Santeri Vuoti, joka teki itse 1–0-osuman ja oli toisena syöttäjänä Miika Franssilan 3–0-maalissa. 2–0-maalin viimeisteli Juuso Hämäläinen.

– Me lähdimme hakemaan ottelusta kolmea pistettä ja ne saatiin. Todella hyvä voitto meiltä. Me olimme paremmalla jalalla liikkeellä kuin Blues. Ehkä se oli lopulta meidän voiton takuu, analysoi Vuoti.

– Meidän ylivoimamme on ollut vähän heikkoa, mutta tänään se toimi. 3-0-maalia en edes muista, naureskeli tyytyväinen Vuoti.

Vuoti sai kehuja myös valmennuksen suunnasta.

– Santerilla on peleissä aina paljon paikkoja. Se on hyvä juttu, että nyt löytyi myös tehokkuus. Santeri on aina valmis menemään maalille, mistä ylivoimaosumakin syntyi. Hänellä on paljon liikettä. Kun hän pystyy sitä käyttämään, maalipaikkoja tulee.

HPK jatkaa kotipeliensä sarjaa tulevana lauantaina Tapparaa vastaan.

– Meillä on tämä ja ensi viikko pelkkiä kotipelejä. Lähdemme niihin samalla ilmeellä kuin tänään. Sisääntulo peleihin pitää olla aina hyvä. Siitä lähdetään, että me olemme jälleen lauantaina kova kotijoukkue, vakuutti Tiilikainen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic