Uutiset

Kerhon sihti hukassa

HPK on pelannut jääkiekkoliigaa tällä kaudella 18 ottelun verran. Vain kolme kertaa se on jäänyt ilman pisteitä.

Piste tuli perjantainakin, mutta enemmänkin oli tarjolla. Blues kuitenkin veti voittomaalikilpailussa pitemmän korren. Siinä ainoa onnistuja oli espoolaisten kapteeni Kim Hirschovits.

Taas HPK näytti kuitenkin henkisen voimansa ja sitkeytensä. Se nousi 3–3-tasatilanteeseen reilu kaksi minuuttia ennen loppua pelattuaan jo ilman maalivahtia. Marek Viedensky sai sutaistua tasoituksen onnekkaasti. Tosin pari yhtä onnekasta teki myös Blues.

Kerhon hyökkäyspeli oli ketjun Eero Somervuori–Viedensky–Jesse Saarinen harteilla – kun siihen lisätään vielä ylivoimiin ja tiukoille loppuhetkille mukaan tuleva Tuomas Vänttinen. Perjantaina ketju juoni Kerhon joka maalin.

Jesse Saarinen (1+2) nousi Liigan pistepörssin kärkeen. Yhden maalin tehnyt ja syöttänyt Craig Schira on puolestaan puolustajien pörssikärki. Saarisen saldo 18 ottelussa on hulppea 8+17=25, Schiran puolustajalle komea 3+13=16.

– Näinkö on tosiaan käynyt. En muista, että ennen olisin pistepörssiä johtanut. Hyvä juttuhan se on, Saarinen äimisteli pelin jälkeen.

Hänen mielestään pelaaminen on tuntunut hyvältä kauden alusta lähtien.

– Meillä on ketju onnistunut. Koko ajan olemme pystyneet luomaan paikkoja. Ylivoima on toiminut. Se pyörii kauttani aika paljon. Kaverit ovat laukoneet hyvin maaleja syötöistä, Saarinen mietti.

Kohditusta tarvitaan

HPK teki töitä perjantainakin paljon, mutta oli kumman huolimaton. Maalit ovat väkisinkin kortilla, jos laukaukset menevät enemmän yli tai ohi maalin kuin maalia kohti.

HPK laukoi perjantaina noin 60 kertaa. Se on ihan kelpo määrä. Vedoista 35 meni kuitenkin joko ohi tai yli maalin. Bluesin maalivahdilla Jani Niemisellä oli varsinaisella peliajalla vain 20 torjuntaa.

– Se oli luokaton suoritus. Tähtäin on kohdistettava uudestaan. Meillä menee ohivetoihin monta hyvää tilannetta hukkaan, pohti HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen.

Arvosen mielestä vetohetkillä oli ”vähän huolimattomuutta”.

– Se viimeinen tappamisen meininki puuttui. Emmekä olleet kulmapelin jälkeen tarpeeksi teräviä. Se terävyys vaatii mustelmia. En ole nyt hirveän tyytyväinen pelaamiseemme. Vastuuta siirrellään liikaa.

Saarisenkaan mielestä Kerho ei ollut parhaimmillaan. Hän antoi kuitenkin tunnustusta vastustajalle.

– Blues puolusti hyvin. Siellä on monta ulottuvaa pakkia. Vaikea oli päästä hyvään vetopaikkaan.

Blues sai lahjoja

Blues sai maalinsa turhan halvalla. Ensimmäisessä kiekko livahti Juuso Vainion luistimesta omiin. Toisessa Joni Myllykoski taisi sählätä kiekon itse pömpeliinsä Miro Aaltosen nousun jälkeen.

Vainion avauserän soolo oli yksi illan kohokohdista, siitä ei jäänyt puuttumaan kuin maali. Vastaavasti pakkipari Vainio–Ossi-Petteri Grönholm oli jäällä jokaisen Bluesin maalin aikana.

Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho oli extrapinnaan tyytyväinen.

– Meidän on oltava tyytyväisiä joka pisteeseen. Ne eivät ole helpon takana, Aho myönsi. (HäSa)

Asiasanat