fbpx
Uutiset

Kerhon taival cupissa päättyi välieriin

LP Viesti joutui kahdessa erässä liemeen, mutta salolaisjoukkueen kolmannen erän nousu ratkaisi Suomen cupin välieräottelun vierailijalle. Voitto tiesi sitä, että LP Viesti jatkaa cupin finaaliin voitoin 2-0.

HPK nappasi jälleen yhden erän, kuten se on tehnyt joukkueiden jokaisessa kolmessa kauden kohtaamisessa. LP Viestin ennätyksellisellä voittoputkella on nyt mittaa jo 93 ottelua.

LP Viesti kohtaa ensi vuoden puolella pelattavassa finaalissa Oriveden Ponnistuksen, joka kaatoi keskiviikkona välierässä Kuusamon Pallo-Karhut.

-Pelaaminen on helppoa, kun johdamme. Sitten jotain tapahtuu ja tulee henkinen lukko, eikä enää päästä vastustajan tasolle, sanoi virheettömästi pelannut HPK:n keskipelaaja Pihla Pelkiö.

HPK oli avauserässä tappiolla jo 10-18, mutta kotijoukkueen loppuerä sujui mallikkaasti. Ivana Kujundzic tulitti laidasta sydämensä kyllyydestä erävoiton Kerholle.

-Joukkue näytti hyvää taisteluhenkeä ensimmäisessä erässä. Kahdesta hyvästä välieräjoukkueesta parempi joukkue meni finaaliin, sanoi HPK:n valmentaja Dirk Sauermann.

-Peli oli meidän hallussa pois lukien ensimmäisen erän loppu, jolloin pelaamisemme oli löysää. Heittelimme silloin peippejä, jotka eivät jääneet, sanoi Salon valmentaja Teemu Sarna.

Salon huima nousu ratkaisi

Salo vei ongelmitta toisen erän, mutta kolmas erä ratkaisi matsin.

HPK johti kolmatta erää jo 17-9, mutta LP Viesti vei loppuerän tylysti 16-2.

-Kolmannen erän iso johto olisi pitänyt pitää. Vastaanotto ei vaan toiminut välillä, sanoi Pelkiö.

Sarna oli tyytyväinen joukkueensa nousuun kolmannessa erässä. Tuossa 9-17 -tilanteessa Salon Dubravka Stojanovicin syöttövuoro oli ratkaiseva käännekohta.

-Saimme HPK:n vastaanoton rikki ja pääsimme peliin. Ottelu olisi voinut kääntyä toisin, myönsi Sarna.

-Hyvän syöttöputken avulla saimme hurmoksen päälle, sanoi Salon keskipelaaja Kaisa Jokinen, joka vielä toissa kaudella pelasi Hämeenlinnan väreissä.

Neljännessä erässä Kerho johti vielä teknisellä aikalisällä 14-12, mutta ote lopahti kolmannen erän tapaan.

-Hyvää taistelua kuitenkin joukkueelta. Itselleni tulee vähemmän peliaikaa kuin viime kaudella, joten kentälle päästessä on nautittava ja laitettava kaikki peliin. Yritän antaa kaiken energiani, kun pääsen kentälle, ottelun isoimman torjuntasaaliin eli neljä torjuntapinnaa napannut Pelkiö sanoi.

Vilponen antoi paukkua urakalla

HPK:n Pauliina Vilponen oli mainiossa vireessä ja tuuletti näyttävästi hyviä onnistumisiaan. Vilponen oli kotijoukkueen johtotähti, joka antoi todella palaa.

Marina Skender nappasi avauserässä neljä ensimmäistä pinnaa Kerholle. Tuntui, että välierästä tulee koitos Skender vastaan Salo. Skender jäi kuitenkin jatkossa hiukan vähemmille onnistumisille, vaikka hän tekikin kotijoukkueen isoimman pistepotin.

-Meidän on pystyttävä parantamaan pieniä asioita. Helpot pallot pitäisi hyödyntää paremmin, sanoi Sauermann.

-Yhteispelimme ratkaisi. Syöttömme parani koko ajan. Taistelutahtoa löytyi hienosti, sanoi Jokinen.

-Ensimmäinen erä jäi harmittamaan, kun sössimme sen. Hyvä, kun voitimme peli, jatkoi Jokinen.

Sarna toivoi lisää vastaavia pelejä

Salon keskipelaajat Stojanovic ja Jokinen olivat hyvässä iskussa. Stojanovic voitti 19 pistettä ja sai tehosaldokseen +16. Jokinen puolestaan hankki 16 voittopinnaa ja ylsi teholukemaan +11.

-Tatsiana Lapukhina pelasi tällä kertaa parhaan pelinsä kauden kolmannessa HPK-ottelussa, kehui Sarna.

Libero Hillaelina Hämäläinen on pelipaikkansa ykkönen Suomessa. Ensimmäisessä erässä hän esitteli aivan superpelastuksia.

-Näitä pelejä saisi olla enemmän. Näissä on sellaista henkeä, minkä takia kannattaa pelata, kiitteli Sarna. (HäSa)

Menot