Uutiset

Kerhon terävyys kateissa

HPK päätti vuoden 2014 synkissä tunnelmissa. Se kärsi kotijäällään tappion SaiPalle ja jatkaa sarjapisteiden metsästystä ensi vuoden puolella sarjataulukon kahdeksannelta sijalta.

SaiPa karkasi kotijoukkueelta ensimmäisessä erässä kahden maalin johtoon Tommi Jokisen ja Jesse Mankisen osumilla. Kerho haki hanakasti johtomaalia, mutta se kostautui ylipelaamisena.

– Minun ei olisi pitänyt olla niin ylhäällä, kun menetimme kiekon ensimmäisessä maalissa. Meidän puolustajien tulisi olla valmiimpia, kun vastustaja kääntää pelin kohti meidän päätyä. SaiPa oli tänään siinä todella hyvä, myönsi Schira.

Toisen maalin lappeenrantalaiset tekivät ylivoimalla vain kaksi sekuntia ennen summerin soittoa.

– Maalilla oli melkoinen ruuhka. Minun olisi pitänyt pitää kaverin maila kurissa. He pelasivat tilanteen hyvin, mutta meidän ei olisi missään nimessä pitänyt antaa kaverille maalia ja sitä kautta etulyöntiasemaa toiseen erään. Sellaiset virheet pitää karsia pois, ruoski joukkuettaan jälleen hurjan jääajan kellottanut Schira.

Tehottomia tehomiehiä

Puolustajien pistepörssiä edelleen johtava Schira (4+16=20) pelasi nyt viidennen peräkkäisen ottelunsa ilman tehomerkintöjä. Hän oli jäällä jokaisen SaiPa-maalin syntyessä.

– Me yritimme kääntää peliä tänään nopeasti kohti SaiPan maalia, mutta vastustaja oli siinäkin parempi tänään. Meidän on oltava jatkossa vaan parempia, tehdä kovemmin töitä ja aloittaa uusi vuosi puhtaalta pöydältä, summasi Schira.

Schiran lisäksi pitkässä tehottomassa putkessa ovat Kerhon sisäisen pistepörssin kärkikaksikko Jesse Saarinen (11+19=30) ja Eero Somervuori (10+14=24). Kummallakin ykkösketjun miehellä on joulukuun kuudesta pelistä saldona puhtaat kiikarit (0+0).

Kerhon ainoasta osumasta tiistai-illan kamppailusta vastasi Petteri Nikkilä. Puolustajan 1–2-kavennusmaali oli kuitenkin kosmeettinen. Brian Salcido ja Ville Hämäläinen hiljensivät lopullisesti Rinkelimäen kolmannen erän lopun osumillaan.

SaiPalla ehjä ottelu

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen oli tyytyväinen joukkueensa edesottamuksiin.

– Olemme tyytyväisiä kolmeen tärkeään pisteeseen. Tavoitteenamme tähän peliin oli pelata ehjä terävä 60-minuuttinen. Onnistuimme siinä ihan hyvin. Puolustimme todella kärsivällisesti. Olimme järkeviä siinä suhteessa. Jatkoimme ensimmäisen erän kahden tärkeän maalin jälkeen hyvää viisikkopelaamistamme läpi ottelun.

Tirkkosen virkaveli Pasi Arvonen oli kovin lyhytsanainen pelin jälkeen eikä silitellyt pakkiparin Schira–Jyri Niemi päätä

– Ei tästä pelistä voi löytää hirveästi positiivista. Kentällä oli tänään vain yksi joukkue. Meillä oli liikaa kahden kerroksen väkeä. Eihän se ole hyvin pelattu silloin, jos on kaikkien maalien aikaan jäällä.

– Kiekollinen pelaamisemme oli tänään erittäin huolimatonta. Myös kamppailupelaamisessa hävisimme jatkuvasti vastustajalle. Odotin halukkaampaa joukkuetta jäälle hävityn Blues-pelin jälkeen, surkutteli Arvonen. (HäSa)

Asiasanat