Uutiset

Kerhon viisikko palasi Sveitsistä hymyssä suin

Hämeenlinnan Pallokerhon naisten jääkiekkojoukkueella on riittänyt tänä keväänä juhlittavaa. Maaliskuun lopulla Kerho tuuletti suomenmestaruutta ja maanantaina joukkue sai viisi pronssimitalistia Sveitsissä pelatuissa MM-kisoissa.

Kerhoa MM-jäillä edustivat hyökkääjät Annina Rajahuhta ja Anne Tuomanen, puolustajat Mira Huhta ja Tea Villilä sekä maalivahti Maija Hassinen.

Unohtaa ei sovi Ruotsissa tammikuussa pelattuja alle 18-vuotiaiden MM-kisoja, joissa pronssimitalin kaulaansa saivat Katja Nurmesniemi, Ella Pietikäinen ja Salla Raitala.

Suomen naisten pronssijoukkueessa oli tänä vuonna peräti yksitoista MM-kisojen ensikertalaista. Kerholaistakin MM-jäillä oli aiemmin esiintynyt vain maalivahti Maija Hassinen, jolle kisat olivat jo neljännet.

Kerhon kasvatilla on palkintokokoelmissaan kolme MM-pronssia.

-Tällä kertaa roolini jäi kuitenkin aika pieneksi. Pelasin vain alkusarjan avausottelussa Kazakstania (Suomi voitti maalein 5-3) vastaan ja kisojen lopun jännitin kolmosveskarin roolissa, Hassinen kertoo.

Hassinen pitää joukkueensa saavutusta arvokkaana. Kovia pelejä riitti tänäkin vuonna kalkkiviivoille saakka.

-Venäjä oli aika paha vastustaja pronssiottelussa, vaikka me ottelua hallitsimmekin. Sveitsi-tappio jäi ainoaksi miinukseksi näissä kisoissa, Hassinen muistelee.

Annina Rajahuhta pelasi hyvät MM-kisat. Hän alusti muun muassa pronssiottelussa Suomen 2-0-osumaa.

-Sain nyt huomattavasti enemmän vastuuta kuin Vancouverin olympiajäillä. MM-kisat olivat hieno kokemus. Mitaliakaan ei saa milloinkaan ilmaiseksi, Rajahuhta muistutti.

Tuomanen ?säästeli

Anne Tuomanen pelasi Suomen kymmenentenä hyökkääjänä ja pääsi vauhtiin vasta pronssiottelussa.

-Ekat arvokisat ja heti mitali – ei se kai paljon paremmin olisi voinut sujua. En saanut tosin paljon peliaikaa ennen maanantain ottelua, mutta onneksi se olikin sitten mitalipeli. Sanoinkin tytöille, että ”säästelin ihan tarkoituksella siihen matsiin”, Tuomanen nauraa.

Puolustaja Mira Huhta viihtyi hänkin hyvin maajoukkueessa. Kerhon kapteeni myönsi, että MM-kisadebyytti jännitti vähintään yhtä paljoin kuin SM-finaalit.

-Ihan hyvinhän ne pelit kuitenkin sujuivat. Meillä oli mainio porukka, joka oli sekoitus nuoruutta ja kokemusta.

Myös Tea Villilä löi itsensä hyvin läpi MM-joukkueessa. Minnesotassa ensi kaudella pelaavalle pakille kansainväliset kuviot sopivat hyvin.

-Kovien matsien kokemusta kertyi ainakin ihan riittävästi. Kolmoskentän pakkiparissa sai painella ihan tosissaan, Villilä myöntää. (HäSa)