Uutiset

Kerhot ja ulkoilu vaihtoehto päiväkodille

Kiitos Muumipapalle lasten ulkoilua puolustavasta hyvästä kirjoituksesta (HäSa 21.10.2005). Olen täysin samaa mieltä asiasta ja ihmettelin myös päivähoidon ja kasvatustoimen johtajien liikuntavastaisia lausuntoja (HäSa 17.10.2005).

Yksi vaihtoehto kerhojen lisäksi olisi järjestää kaupungissa myös vakituista puistotätitoimintaa. 4H-yhdistyksen lapsiparkki on loistava vaihtoehto silloin tällöin hoitoapua tarvitseville.

Kuitenkin kertamaksu 4,20 e on liian kallis lähes jokapäiväiseen puistoiluun eikä parkkia siihen ole tarkoitettukaan.

Itse olisin valmis viemään esikoiseni (päiväkodin sijaan) pari kertaa viikossa kerhoihin ja säännölliseen puitotoimintaan, jos sellaiseen olisi mahdollisuus.

Tällaista toimintaa on esimerkiksi Turussa. Lapsen voi jättää kuukausimaksulla (27 e/kk) hoitoon kaupungin puistoon klo 9-12.30 ympäri vuoden.

Oma esikoiseni (pian 3 v) viihtyi loistavasti puistossa, jossa olivat mukavat hoitotädit, turvallinen ympäristö sekä tutut kaverit. Ulkoilun lisäksi lapsi sai siis myös harjoitella sosiaalisia taitoja sekä totutella vähitellen ulkopuoliseen hoitoon.

Jokapäiväinen ulkoilu on energisen leikki-ikäisen hyvinvoinnille ehdottoman tärkeää. Kotiäidille jäi lapsen puiston aikana hetki käydä kaupassa, tehdä kotitöitä , huolehtia esikoisesta tai vaan hengähtää.

Mikäli Hämeenlinna haluaa olla lapsiystävällinen kaupunki, tässä olisi yksi kehittämisidea joka palvelisi sekä kaupunkia että perheitä. Kenenkään etuhan ei tosiaankaan ole ahtaa lapsia jo valmiiksi täysiin päiväkoteihin…

Muumimamma

Hämeenlinna