Uutiset

Kerrostaloille löytyi tontteja

Kaupunkiin on nousemassa muutama uusi kerrostalo pitkään tyhjillään seisoneille tonteille. Täydennysrakentamiskohteita on tulossa niin Kaurialaan, Sairioon kuin Hätiläänkin.

Pisimmällä kerrostalohanke on Hätilässä, jossa Rakennusliike Leimarakentajat Oy on aloittanut asuinkerrostalon rakennustyöt Viipurintien ja Honkalankadun kulmauksessa. Ympäristö- ja rakennuslautakunta myönsi rakennusluvan neljäkerroksiselle kerrostalolle viime kokouksessaan.

Rakennuspaikka on yhdistetty yhdestä tilasta ja kahdesta määräalasta. Paikalla sijaitsi aiemmin vanha omakotitalo, jonka ympäristö oli päässyt pusikoitumaan.

– Se oli ihan ryteikköä. Mitä olen ihmisiä siinä jututtanut, he vaikuttavat ihan tyytyväisiltä, että paikalla ollut monttu siitä nyt häviää, kertoo työmaamestari Jari Ainasoja.

Työt tontilla ovat jo alkaneet pohjan ja perustusten kaivulla. Varsinaiset rakennustyöt alkavat kesällä.

Tavoitteena on, että Asunto Oy Hämeenlinnan Kardemumma valmistuu vuoden kuluttua. Kerrostaloon tulee 22 asuntoa, joiden koko vaihtelee 35 neliön yksiöistä 114 neliön neliöihin.

Nuorille lisää…vuokra-asuntoja

Kaurialaan kaavaillaan puolestaan nuorisoasuntoja.

Hämeenlinnan seudun nuorisoasunnot ry on aikeissa rakentaa nuorille suunnatun vuokratalon Rinkelinkatu 30:een.

Rakennuspaikka muodostuu kahdesta tyhjästä tontista. Rakentamaton yritystontti ja sen vieressä sijaitseva, torialueeksi 40-luvulla kaavoitettu tyhjä tontti on tarkoitus yhdistää yhdeksi kortteliksi, johon mahtuu L:n muotoinen viisikerroksinen kerrostalo sekä pysäköintialue. Rakennusoikeutta korttelissa on yhteensä 2500 kerrosneliötä.

Kerrostalo on tarkoitus sijoittaa Parolantien varteen. Sen ja tien väliin jää kaupungin omistama puistokaistale, jossa sijaitsee tällä hetkellä bussipysäkki. Pysäkki on jäämässä paikoilleen.

Yhdyskuntalautakunta asetti huhtikuussa kaavaluonnoksen nähtäville. Tavoitteena on, että se etenee syksyn aikana kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

Fanerikujalle…kerrostaloja?

Myös Sairioon nousee edelleen uusia kerrostaloja.

Tänä vuonna on tarkoitus käynnistää Fanerikuja 1:n kaavoitus. Asiasta on maininta tämän vuoden kaavoituskatsauksessa.

Aulangontiessä kiinni olevalla tontilla sijaitsee tällä hetkellä pienehkö kivitalo, jossa on toiminut Sairionrannan rakennustöiden aikana muun muassa Skanskan toimisto.

Kaavamuutoksen tarkoituksena on nostaa tontin rakennusoikeutta ja mahdollistaa asuinkerrostalojen rakentaminen tontille. (HäSa)