Uutiset

Kerttu Niskasen vuoro hymyillä kultamitalistina

Naisten SM-mitalikolmikko pysyi sunnuntaina Taivalkoskella samana kuin lauantain perinteisen prologilla, mutta kärkikaksikon järjestys vaihtui. Kerttu Niskanen oli maastohiihdon SM-kisojen 10 kilometrin takaa-ajokilpailun nopein ennen lauantain mestaria Krista Pärmäkoskea. Anne Kyllönen otti perjantain parisprintin kultamitalin ja lauantain pronssin jatkoksi viikonlopun toisen kolmannen sijansa.

Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Mononen menetti sunnuntaina yhden sijan. Hän tuli maaliin viidentenä, kun Kaisa Mäkäräinen nousi vapaan kilpailussa kymmenenneltä sijalta neljänneksi.

– Olo on kyllä aika väsynyt. En vain pystynyt enempään. Ehkä lihakset ovat sen verran väsyneitä, joten hiihto ei ole tarpeeksi terävää, enkä pystynyt tsemppaamaan niin kuin olisin halunnut. Myös keli oli raskas, Mononen arvioi.

Pitkä kausi alkaa näkyä hämeenlinnalaisseuran maajoukkuehiihtäjän menossa.

– Muillakin on tietysti kuormaa samalla tavalla, mutta ehkä se ei kaikilla näy yhtä paljon kuin toisilla. En ole suorituksiini täällä missään nimessä tyytyväinen, mutta varsinkin lopussa hiihtäminen oli ihan maksimaalista. Parempaan en vain pystynyt, Mononen myönsi.

HlHs:n Maija Hakalan loppusijoitus pysyi takaa-ajon jälkeen samana. Hän tuli maaliin yhdentenätoista.

– Kaikkeni tein, mutta tänään ei vain ollut varaa parempaan. Välillä oli korkeammalla, mutta lopussa Eveliina Piippo, Venäläisen Kati ja Lylynperän Katri tulivat ohi. Minulla ei ollut enää mitään mahdollisuuksia pitää heitä takanani, Hakala sanoi.

Anni Kainulainen hiihti lauantaina uransa parhaan yleisen sarjan henkilökohtaisen SM-kilpailun, mutta sunnuntaina hiihto ei ollut yhtä letkeää.

– Tänään ei ollut niin hyvä päivä kuin eilen. Oma hiihtoni meni vähän alakanttiin, mutta näitä sattuu. Aina ei ole paras fiilis, Kainulainen muistutti.

Hiihtoseuran edustusnaisten kausi jatkuu ensi viikonloppuna Rukalla. Lauantaina on vuorossa Suomen cupin 3×5 kilometrin perinteisen tyylin viesti ja sunnuntaina 30 kilometrin perinteisen SM-kilpailu. HlHs johtaa Suomen cupin viestihiihdon kokonaiskilpailua neljän osakilpailun jälkeen 180 pisteen erolla ennen Vuokatti Ski Team Kainuuta. Kolmantena oleva Oulun Hiihtoseura on hämeenlinnalaisia 220 pistettä perässä.

– Viestissä lähdemme tietysti hakemaan voittoa ja samalla kokonaiscupin ykköstilaa. Näillä näkymin olemme kaikki terveitä ja hiihtokuntoisia, joten voimme ilman muuta lähteä hyvillä fiiliksillä lähtöviivalle. Etukäteen ajatelleen perinteisen 30 kilometriä on yksi parhaista matkoistani, joten yritän tehdä vielä siinä hyvän suorituksen, Kainulainen suunnitteli.

Hiihtäjä on tavoitellut kauden aikana sijoitusta kymmenen joukkoon ja sama on mielessä vielä Rukalla.

– Riippuu aina niin paljon päivän kunnosta ja suksesta, millainen kilpailusta tulee, mutta totta kai tavoitteena on murtautua vaikka sinne kympin joukkoon.

Asiasanat

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic