fbpx
Uutiset

Kesäkonsertti jatkuu ystävien voimin

Tuuloksen kesäkonsertti järjestetään jälleen heinäkuussa Tuuloksen seurakuntakeskuksessa, kuten kaksikymmentä kertaa sitä ennen. Tuuloksessa musisoidaan 8. heinäkuuta viime vuoden lopulla menehtyneen Seppo Saloviuksen muistoksi.

Pianisti Seppo Salovius oli Tuuloksen kesäkonsertin perustaja ja taiteellinen johtaja. Muistokonsertin järjestävät ja siellä esiintyvät hänen muusikkoystävänsä. Lisäksi hänen oppilaansa kertovat opettajansa merkityksestä ja soittavat Sibeliuksen Puu-sarjan.

Konsertin taiteellisena johtajana toimii sellisti Tapani Heikinheimo, jonka mukaan taitelijoilla ja Tuulos-Seuralla on halu jatkaa konsertteja myös tulevina kesinä.

– Seppo Saloviusta ei kukaan meistä pysty korvaamaan. Hänen panoksensa on ollut siinä niin merkittävä: yhteys lehdistöön, Hämeenlinnaan, yrittäjiin ja lisäksi monet henkilökohtaiset kontaktit, joita hänellä on ollut.

Ensi kesän konsertin jälkeen pystytään näkemään, onko jatkaminen mahdollista.

– Tänä vuonna vedetään henkeä ja katsotaan sitten, miltä jatko näyttää. Onko talous kunnossa ja riittääkö taiteilijoilla intoa jatkaa talkoohengessä, sanoo Tuulos-Seuran puheenjohtaja Suvi Mäkelä.

Tuulos-Seura huolehtii edelleen konsertin rahaliikenteestä ja avustusten hankinnasta sekä tiloista yhdessä Tuuloksen seurakunnan kanssa. Entiset yritystukijat myös jatkavat. (HäSa)

Menot