fbpx
Uutiset

Kesällä hoitojonoja leikataan tylsin skalpellein

Kesäsulut ja rahapula hankaloittavat leikkausjonojen lyhentämistä Kanta-Hämeessä. Sairaanhoitopiirin tulee lyhentää nyt suven aikana kirurgian hoitojonoja, jotta potilaat saisivat lähikuukausina hoitoa lain mukaisesti kuuden kuukauden sisällä. Sosiaali- ja terveysalan valvontavirasto Valvira penää Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiriltä näkyviä tuloksia syksyyn mennessä.

Yhä noin sata kiireettömäksi luokiteltua potilasta odottaa yli puoli vuotta, jotta pääsisi kirurgiseen hoitoon Hämeenlinnassa tai Riihimäellä.

– Asiaa ihmetteleville potilaille olen sanonut, että meidän tämänhetkinen hoitokapasiteettimme ei riitä kaikkiin kiireettömiin hoitoihin, niin että voisimme hoitaa kaikki hoitotakuun kuuden kuukauden kuluessa, vahvistaa kirurgian ylilääkäri Pekka Kuusanmäki Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiristä.

Kuusanmäki arvelee kesäsulkujen venyttävän sairaanhoitopiirin leikkausjonoja edellisen vuoden tapaan viidellä-kuudella viikolla. Päiväkirurgian osasto on kiinni elokuun ensimmäiseen päivään, Riihimäen kirurgian osasto on kokonaan kiinni elokuun puoleen väliin asti ja silmätautien leikkaustoiminta elokuun alkuun saakka.

Kuusanmäen mukaan kirurgisia toimenpiteitä Hämeenlinnassa ja Riihimäellä odottaa kaikkiaan tällä erää 2 465 henkilöä. Heistä 107 jonottaa yli kuusi kuukautta. Yli hoitotakuun jonottavia kertyy 145, kun mukaan lasketaan suu- ja silmäkirurgia.

Lue lisää huomisesta Hämeen Sanomista.

(HäSa)

Menot