Uutiset

Kesällä soitetaan Ohukaista ja Paksukaista

Kymmenettä kertaa järjestettävä Hauhon musiikkijuhlat levittäytyy tulevana kesänä ympäri Hämeenlinnaa. Avajaiskonsertti on 5. heinäkuuta Rengon kirkossa, ja sen jälkeen kierretään niin Kanta-Hämeenlinnassa, Hattulassa kuin Musiikkijuhlien kotikylässä Hauhollakin, jossa tapahtuma pysyttelee päättäjäisviikonlopun ajan.

Festivaalia maustavat valokuvat ja mykkäelokuvaesitykset. Ohukaista ja Paksukaista sekä Georges Mélièsin Matkaa kuuhun katsellaan 9. heinäkuuta Hauhotalossa, jonne tapahtuma palaa vuosien tauon jälkeen.

Vieraana elokuvakonsertissa on musiikin monilahjakkuus, pianisti Kirmo Lintinen, joka koostaa 1900-luvun alkupuolen musiikista säestyksen elokuviin. Hän esiintyy yhdessä pianisti Jouko Laivuoren kanssa.

Valokuvamuistoja viulistin katusoittomatkoilta on tarjolla 8. heinäkuuta Hahkialan kartanossa. Alttoviulisti Teemu Kupiainen esiintyy yhdessä Jukka Harjun ja Jouko Laivuoren kanssa. Luvassa on ainakin Johannes Brahmsin käyrätorvitrio sekä kertomuksia ja Stefan Bremerin valokuvia Kupiaisen matkoilta.

Festivaalien esiintyjäjoukkoon kuuluvat lisäksi mm. kamariorkesteri Virtuosi di Kuhmo, trumperisti Tomas Gricius ja fagotisti Jussi Särkkä. Tapahtuman vuoden 2011 Nuori Taiteilija on pianisti Sanna Iljin.

Hauhon musiikkijuhlia vietetään 5.-9. heinäkuuta. (HäSa)

Päivän lehti

28.1.2020