Uutiset

Kesäloma koitti keskiviikkona

Miesten jääkiekkokausi päättyi tällä kertaa Hämeenlinnassa maaliskuun lopussa. HPK ei pystynyt yllättämään JYPiä Jyväskylässä, vaan kotijoukkue eteni SM-liigan mitalipeleihin otteluvoitoin 4–1.

Viimeisen ottelun JYP voitti kotihallissaan selvästi 5–1. Paras seitsemästä -systeemillä pelattava ottelusarja ei jätä muutenkaan jossiteltavaa. JYP oli vähän parempi, mutta parempi kuitenkin.

HPK:n kapteeni Ville Viitaluoma jaksoi pettymyksestä huolimatta summata HPK:n ja JYPin ottelusarjan.

– Pieni pettymys on tietysti nyt päällä. Vedimme hienosti pitkän kauden, mutta sitten puhti vähän loppui, kapteeni tiivisti.

Viitaluoman mielestä JYP osasi pelata mainiosti johtoasemassa. Se myös ratkaisi ottelusarjan hallitsevan suomenmestarin eduksi.

– Sen lisäksi sen alivoima oli erittäin hyvää. JYPin paketti on hyvä ja ehjä. Meillä ei vain potku riittänyt, Viitaluoma sanoi.

Selin sai tietoa pelaajista

HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin myönsi, ettei HPK ollut keskiviikkona kovin hyvä. Päävalmentajaa ihmetytti kolmannen erän virheet. Kerho tuli erän alussa maalin päähän Antti Aarnion osumalla ja sai sen jälkeen lähes heti perään ylivoimamahdollisuuden. JYP kuitenkin kesti alivoimansa ja teki nopeasti perään kolmannen ja lopulta ratkaisevan maalin.

– Pääsimme vähän juonesta kiinni, mutta teimme sen jälkeen sellaisia virheitä, että JYP rankaisi kärsivällisesti ja kokeneesti. Näissä fyysisesti ja henkisesti kovissa peleissä saimme myös tietoa omasta joukkueesta tulevaisuutta varten, Selin sanoi, mutta ei halunnut tarkentaa mitä tarkoitti.

HPK oli kuudes runkosarjassa ja pelasi joka tapauksessa tiukan ottelusarjan JYPiä vastaan. Edellisen kauden kolmannestatoista sijasta parannusta tuli rutkasti. Tämän kauden joukkue oli taisteleva ja jätti jäälle kaiken lähes joka ilta.

– Tällä hetkellä se ei tietenkään tunnu yhtään miltään. On tosiasia, että lähdimme takamatkalta liikkeelle, ja sija kolmetoista muuttui runkosarjassa sijaksi kuusi. Lisäksi pelasimme JYPiä vastaan kovat kahinat, päävalmentaja sanoi.

Kova kiekkokaupunki

Selin ei ollut tyytyväinen yhteenkään Kerhon esitykseen Jyväskylässä. Kotikentällä peli oli ihan erilaista ja nimenomaan parempaa.

– Täällä ei koko joukkue ollut voittamisen vaadittavalla tasolla. Muutenkin kaudella meillä piti olla kaikkien mukana täysillä, jos halusimme voittoja. Kotipelit olivat erinomaisia. Meillä oli myös fantastinen kotiyleisö näissä peleissä. Se kertoi siitä, että Hämeenlinna on kovan tason jääkiekkokaupunki. Nyt vähän puhallamme, ja alamme suunnitella ensi kautta, pääkäskijä arvioi.

Kerho pelasi läpi kauden kovin kapealla materiaalilla ja mittarit punaisella. Se on Selinin mukaan yksi asia, mikä pitää ottaa huomioon ensi kauden joukkuetta rakennettaessa.

– Se näkyi pelissä ja oli viedä meiltä jopa suoran puolivälieräpaikan. Olimme siirtoajan lopun läheisyydessä ihan liian passiivisia. Tällaisessa kovassa ottelusarjassa näkyi, ettei leveyttä löytynyt riittävästi. Siihen pitää ehdottomasti kiinnittää huomiota, Selin mietti.

Kerhon nuorisokaarti löi kauden läpi mukavasti. Esimerkiksi Otto Paajanen pelasi mainion kauden.

– Meillä on lisäksi kolme erinomaista pelaajaa pelaamassa A-nuorten finaaleja. Juuso Vainio, Ville Järveläinen ja Robert Leino ovat olleet tämän kauden joukkueessa vahvasti mukana. Heiltäkin odotamme paljon tulevaisuudessa, Selin myönsi. (HäSa)