Uutiset

Kesälomaexpressin sisäänpääsynä toimii selvä pää

Koululaisten kesänavaus Kesälomaexpress kokoaa nuoret tänä vuonna Linnanpuistoon Apulantaa kuulemaan.

Kaupungin nuorisotoimen järjestämä tapahtuma vannoo edelleen humalattomuuden nimiin. Nuorisotyöntekijä Peter Petro kertoo, että nuoret ovat tajunneet hyvin tapahtuman luonteen.

-Viime vuonna keräsimme tapahtuma-alueelta tölkkejä puolikkaan muovikassillisen verran. Vaikeinta on lähinnä ollut pitää omia eväitä nauttivat aikuiset pois tapahtumasta, Petro kertoo.

Hänen mukaansa paikalle saa tulla, kunhan tulee selvinpäin. Tapahtuma-alueella kaikki on ilmaista.

-Tarjolla on tuhat makkaraa ja parituhatta vohvelia. Myös erilaiset aktiviteetit kuten vaikkapa aikuisten pomppulinna, sumopaini ja rodeohärkä ovat ilmaisia.

Petron mukaan Linnanpuisto ei konsertista roskaannu, siitä pitää huolta roska-arpajaiset.

-Jokainen roska on tapahtuma-aikana arpalippu, jota vastaan saa arpakupongin. Kolmena viime vuonna meidän ei ole tarvinnut tapahtuman jälkeen kerätä alueelta lainkaan roskia, Petro kiittelee nuorten siivousinnokkuutta.

Jo kahdeksatta kertaa järjestettävä tapahtuma järjestetään koulujen päättäjäispäivänä 4. kesäkuuta kello 17-23. Tapahtumaan on ilmaiskuljetus Lammilta, Hauholta ja Iittalasta.

Pääesiintyjän Apulannan lisäksi paikalla kuullaan Cardiantia, TAPia sekä ensiesiintymisensä tapahtumassa tekevää, Ahveniston koulun seitsemäsluokkalaisista koostuvaa Hämptonin klovnit-bändiä. (HäSa)

Päivän lehti

19.1.2020