Uutiset

Kesän tietyöt tehdään niukkuudesta tiristetyin määrärahoin

Autoilijoiden pitäisi säästyä tänä kesänä suuremmilta ruuhkilta maakunnan teillä matkatessaan. Alkaneen kesän tietyöt tarkoittavat maakunnassa käytännössä muutamia siltatöitä sekä päällystyksiä.

– Forssan päässä 10-tiellä siltojen korjauksista saattaa olla vähän haittaa, mutta en usko, että kilometrien pituisia jonoja pääsee syntymään, arvelee aluevastaava Heikki Välimäki Uudenmaan ELY-keskuksesta.

Siltatöitä tehdään Forssan lisäksi myös Tammelassa ja Ypäjällä. Sotjalan ja Kokkilan väli Hämeenlinnan Hauholla taas saa pintaansa uuden päällysteen.

Juhannusliikenteestäkin hän povaa sujuvaa, ainakin tietöiden näkökulmasta.

Tietyöt tehdään tänäkin vuonna vähin määrärahoin.

– Vaikka mentiin Uudenmaan ELY-keskuksen alle, niin kyllä liikennemäärät ja tienkäyttö sanelevat sen, mitä kunnostetaan ja mihin rahaa jaetaan. Niukkuutta tässä on jaettu taas kerran, Välimäki huokaisee.

Niukkuus näkyy teillä, kun esimerkiksi 10-tien varteen rakennettavaa kevyenliikenteen väylää joudutaan rakentamaan vuosi toisensa jälkeen pienissä erissä. Tänä vuonna 10-tien turvallisuussuunnitelmaan kuuluvaa projektia toteutetaan rakentamalla väylää Ruununmyllyn ja Velssin välille, viime vuonna Ypäjältä Forssaan.

Päivän lehti

3.4.2020