Uutiset

Kesänäyttely korvaa taiteilijaseuran vuosinäyttelyn

Hämeenlinnan taiteilijaseuran perinteisen vuosinäyttelyn tilalla järjestetään tänä vuonna kesänäyttely. Se pystytetään Parolan Nuorisotalon Vintille, jota Hattulan kunnan vapaa-aikatoimi on tarjonnut näyttelytilaksi.

Yhteistyö sai alkunsa hattulalaisten aloitteesta, sillä kunnassa on mietitty korvaavaa tilaa Juteinitalon Vintille.


Korkea tila on ?monikäyttöinen

-Se oli hyvin suosittu paikka, ja sen jälkeen Parolaan on toivottu uutta näyttelytilaa. Koska Nuorisotalon Vintti on kesäisin vähällä käytöllä, päätimme tarjota sitä, sanoo Hattulan vs. vapaa-aikatoimenjohtaja Jari Salmela.

Hämeenlinnan taiteilijaseuran edustajat tarttuivat hattulalaisten ehdotukseen mielihyvin.

-Seudulla on huutava pula näyttelytiloista, ja Nuorisotalon Vintti on todella upea, sanovat taiteilijaseuran puheenjohtaja Pirjo Partanen sekä näyttelyn teokset valitseva kuvataiteilija Pekka Kröger.

Partasen mukaan korkea tila sopii hyvin esimerkiksi katosta ripustettaville teoksille ja veistoksille. Lisäksi Vintille tulee sermejä, joita valmistetaan parhaillaan 4H-yhdistyksen työpajassa Hauholla.


Tarjolla myös ?elävää musiikkia

-Tilana Vintti on hiukan pienempi kuin mitä meillä oli käytössä taidemuseossa, mutta se ei ole ongelma, sillä tilaa on helppo muunnella, Partanen ja Kröger arvioivat.

Koska teokset jurytetään, näyttely on avoin muillekin kuin taiteilijaseuran jäsenille. Töitä näyttelyyn voivat tarjota Hämeenlinnassa, Hattulassa ja Janakkalassa asuvat kuvataiteilijat.

Hattulan vapaa-aikatoimen ja Hämeenlinnan taiteilijaseuran lisäksi kesänäyttelyn yhteistyössä on mukana Hattulan musiikkikoulu.

Sen nuoret soittajat toimivat näyttelyvalvojina, ja voivat myös esiintyä näyttelyvieraille. Viikonloppuisin näyttelyä valvovat taiteilijat.

Kesänäyttelyn aikana Parolan Nuorisotalolla järjestetään myös lasten ja nuorten maalauskurssi. Sen ohjaajaksi on lupautunut taiteilijaseuran jäsen Hannele Tarna, ja kurssi järjestetään Vanajaveden opiston talviaikaan käyttämässä kuvataidetilassa.

Hämeenlinnan Taiteilijaseuran kesänäyttely järjestetään Parolan Nuorisotalon Vintillä 6.6.-31.7.2011. (HäSa)