Uutiset

Kesäteatteria yritetään sovitella Verkatehtaalle

Hämeenlinnan kaupunki selvittää, voisiko Kaupunginpuiston kesäteatterin siirtää Verkatehtaalle. Tarkoituksena on elävöittää Verkatehtaan aluetta, joka on kesäisin melko hiljainen. Samalla saataisiin potkua Hämeenlinnan kesäteatteritoimintaan, jota lähiseutujen uudet ammattiteatterit ovat alkaneet puristaa varjoonsa.

Paikkavaihtoehtojen etsiminen ja punnitseminen on annettu Hämeenlinnan kaupunginteatterin johtajan Heikki Paavilaisen tehtäväksi.

Paavilaisen mielestä esimerkiksi taidemuseon ja Vanaja-salin välinen rinne voitaisiin kohtuuinvestoinneilla muuttaa kesäteatteriksi. Kaikki muutkin vaihtoehdot ovat kuitenkin avoinna.

-Olen aika varovainen. Tämä on vielä aivan ajatuksen asteella, Paavilainen korostaa.

Vaihtoehdot vaativat mietintää

Esimerkiksi Hämeenlinnan kesäteatteriyhdistyksen kanssa asiasta ei ole vielä edes neuvoteltu virallisesti. Toiminnanjohtaja on kuitenkin tietoinen hankkeesta.

Paavilainen korostaa, ettei Verkatehtaalle kannata luoda kilpailevaa yritystä.

-Mennään yhteistyössä yhdistyksen kanssa, hän sanoo.

Verkatehtaan toimitusjohtaja Jouko Astor sanoo, että Verkatehtaalla olisi tarjota teatterille sosiaalitiloja ja muuta infraa. Paikkavaihtoehdot vaativat kuitenkin mietintää. Esimerkiksi Vanajaveden puolella oleva ulkolava tuskin soveltuu sellaisenaan kesäteatterin paikaksi.

-Hiukan hämäläisyyttä hommaan, hän sanoo.

Aika ajaa Kaupunginpuiston ohi?

Ajatus kesäteatterin tuomisesta Verkatehtaalle tuli esiin, kun kaupungin palvelujen hankintastrategiaa pohdittiin viime vuonna.

-Tässä on kyse sekä Verkatehtaan kehittämisestä että kesäteatterin kehittämisestä, kulttuuripalvelujen tilaajapäällikkö Timo Koivu sanoo.

Hän pelkää, että aika ajaa Kaupunginpuiston kesäteatterin ohi. Sinne ei ole aikoihin investoitu paljon, toisin kuin esimerkiksi Sappeessa ja Valkeakoskella, missä kunnat ovat satsanneet uusiin kesäteatterirakennelmiin.

Koivun mukaan syksyn aikana Heikki Paavilainen saa selvittää sekin, voisiko Hämeenlinnan kesäteatterin kehittämiseen saada rahoitusta muualta kuin kaupungin kukkarosta.

Kaupunginpuistossa on esitetty kesäteatteria vuodesta 1954. Vuoteen 1986 esityksistä vastasi Hämeenlinnan kaupunginteatteri. Hämeenlinnan kesäteatteriyhdistys perustettiin 1990. Se saa kaupungilta vuosittain avustusta noin 30 000 euroa.

Liikenteen melu haittaa ulkolavalla

Verkatehdas-vaihtoehdon selvitysmies Heikki Paavilainen oli perustamassa uusia kesäteattereita myös Sappeessa ja Valkeakoskella.

Teatterimiehen silmiin sopivin paikka kesäteatterille olisi taidemuseon hirsimakasiinin ja Vanaja-salin välinen rinne.

-Vanaja-salin pukuhuoneet ja ravintolapalvelut ovat lähellä ja seinään voisi kiinnittää rättikaton, hän sanoo.

Paikka on myös verraten hiljainen. Ongelmana ovat kuitenkin keittiön ja Vanaja-salin ilmastointilaitteiden poistoputket, jotka pistävät ulos keskellä aluetta.

Vanajaveden rannassa olevaa ulkolavaa Heikki Paavilainen ei pidä hyvänä paikkana. Liikenteen melu häiritsee liikaa.

-Kaupunginpuisto on ympäristönä miellyttävämpi. (HäSa)

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic