Uutiset

Kesätyöseteleitä jaetaan tänäkin vuonna

Nuorten kesätyön saamista helpotetaan tänäkin vuonna kesätyöseteleillä, joita on tänä vuonna jaossa 280 kappaletta. Viime vuonna ensimmäistä kertaa käynnistynyt Nuorta ei jätetä -kampanja kesätyöseteleineen palaa tänä keväänä samanlaisena kuin ennenkin.

Työ- ja elinkeinotoimiston yritysneuvoja Leena Rankila toivoo, että koko kampanjaan varattu rahasumma saadaan käytettyä nuorten työllistämiseen.

– Viime vuonna setelit loppuivat kesken, mutta on vaikea sanoa kuinka tänä vuonna käy. Seteleiden suosio riippuu siitä, kuinka hyvin saamme välitettyä niistä tietoa nuorille ja työpaikoille, Rankila sanoo.

Kesätyösetelit on suunnattu 16-24-vuotiaille nuorille. Hämeenlinnan kaupunki tukee 250 eurolla työnantajaa, joka on työllistänyt nuoren kesällä vähintään 15 päivän ajaksi.

Nuori saa setelin hakulomakkeen Palvelupiste Kastellista tai Hämeenlinnan kaupungin internetsivuilta. Lomake täytetään yhdessä työnantajan kanssa, minkä jälkeen nuori saa lomaketta vastaan varsinaisen kesätyösetelin Palvelupiste Kastellista. Työnantajalle maksetaan seteliä vastaan tukisumma nuoren työsuhteen päätyttyä.


Töitä löytyy, kun jaksaa etsiä

Rankilan mukaan tarjolla on jälleen hyvin erilaisia kesätyöpaikkoja. Kesätyösetelin avulla korkeakouluopiskelija saattaa saada ensimmäisen tuntuman oman alansa töihin, mutta myös alaikäisille ja ammattikoulutusta vailla oleville nuorille löytyy töitä. Alaikäinen hämeenlinnalainen voi saada kesätöitä esimerkiksi myyntialalta, siivouksen parista, puistotöistä tai seurakunnalta.

Moni nuori pääsi viime vuonna töihin kesätyösetelin avulla myös pieniin yrityksiin, joilla ei ole muuten mahdollisuutta palkata kesätyöntekijöitä. Valmiiden ilmoitusten lisäksi kannattaa siis kesätöitä käydä tiedustelemassa myös oma-aloitteisesti. Tärkeintä on, että nuori löytää työpaikan vähintään kolmeksi viikoksi.

– Nuorilla on kesälläkin omat harrastuksensa ja muita menoja, joten kaikki eivät välttämättä edes halua yli kolmen viikon työsuhteeseen. Tuo 15 päivää on kuitenkin vain vähimmäisaika, työsuhde voi hyvin kestää vaikka kolmekin kuukautta, Rankila painottaa.

Lyhytkin työrupeama on hyödyllinen tulevaisuudessa. Ensimmäisissä kesätöissä nuori tutustuu työpaikan ilmapiiriin sekä työrytmiin ja saa myös vastuuta kantaakseen. Ansioluetteloon kirjattava työkokemus helpottaa tulevina vuosina työpaikan saamista.

Rankilan mukaan Työ- ja elinkeinotoimisto kannustaa työnantajia ilmoittamaan avoimista kesätyöpaikoista internetissä.

– Aina nuorten vanhemmat eivät osaa neuvoa lastaan kesätyönhaussa. Internetin kautta nuoret on helppo tavoittaa, joten tieto avoimesta paikasta saadaan nopeasti nuorille, sanoo Rankila. (HäSa)

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic