Uutiset

Keskiaikamarkkinat ylsivät jälleen kävijäennätykseen

-Meillä meni tänä vuonna paremmin kuin koskaan ennen, Hämeen keskiaikamarkkinoita järjestävän Hämeen Linnan Keskiaikayhdistys ry:n puheenjohtaja Anne Veinola riemuitsee.

Sunnuntaina päättyneillä Hämeen keskiaikamarkkinoilla vieraili tänä vuonna yhteensä 21 200 keskiaikafania. Viime vuonna saavutettu kävijäennätys rikkoontui siten yli 2 000 kävijän turvin. Erityisen vilkasta oli perjantaina, jolloin markkinoille oli ilmainen pääsy.

-Tuntuu hauskalta, että teemme tapahtumaa, joka kiinnostaa ihmisiä. Hämeenlinnalaiset ovat kyllä löytäneet tapahtuman, Veinola sanoo.

Ensi vuodelle ei suuria muutoksia

Keskiaikamarkkinat palaavat Linnanpuistoon ensi vuonna vastaavana ajankohtana. Tarkoituksena on pitää markkinoiden tarjonta edelleen monipuolisena – tänä vuonna omansa löysivät niin musiikin, tanssin kuin taitoratsastuksenkin ystävät.

-Mitään suurempia muutoksia ei ole tiedossa, mutta yksittäisissä esiintyjissä on vaihtuvuutta. Meillä on yleensä samat ohjelmansuorittajat parin vuoden ajan, Veinola kertoo.

-Tietysti toivomme, että houkuttelemme esiintyjiä edelleen. Toistaiseksi tarjolla on ollut enemmän ohjelmanumeroja, mitä voimme pitää.

Tänä vuonna markkinoilla oli uutena ohjelmanumerona Ragnarök-showpaininäytös, josta sekä järjestäjät että yleisö olivat innostuneita.

-Se oli hauska! Luulen, että viikinkijumalat ottavat yhteen ensi vuonnakin, Veinola sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic