fbpx
Uutiset

Keskisuomalainen-konserni kasvaa – osti 15 lehteä julkaisevat kaksi yhtiötä

Omistajaa vaihtoivat Länsi-Savo-konserniin kuuluneet Kaakon Viestintä Oy ja ESV-Paikallismediat Oy. Kauppaan sisältyy myös sanomalehtipaino Kouvolassa. Uudessa konsernissa on noin 6300 työntekijää.
Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi. Kuva: Keskisuomalainen-konserni
Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi. Kuva: Keskisuomalainen-konserni

Mediakonserni Keskisuomalainen Oyj on tänään ostanut kaksi Länsi-Savo-konserniin kuulunutta mediayhtiötä. Kaakon Viestintä Oy:n ja ESV-Paikallismediat Oy:n lisäksi kauppaan sisältyy Kouvolassa sijaitseva sanomalehtipaino kiinteistöineen.

Ostosten raportoitu liikevaihto oli viime vuonna noin 49 miljoonaa euroa.

Kaakon Viestintä Oy julkaisee kuutta seitsemästä viiteen kertaan viikossa ilmestyvää lehteä. Länsi-Savo ilmestyy Mikkelissä, Itä-Savo Savonlinnassa, Etelä-Saimaa Lappeenrannassa, Kouvolan Sanomat Kouvolassa, Kymen Sanomat Kotkassa ja Uutisvuoksi Imatralla. Yhtiöllä on myös digitaalista liiketoimintaa.

ESV-Paikallismediat julkaisee yhdeksää kerran viikossa ilmestyvää paikallislehteä Kaakkois-Suomessa. Yhtiö julkaisee Juvan Lehteä, Kaakonkulmaa, Kangasniemen Kunnallislehteä, Keskilaaksoa, Luumäen Lehteä, Puruvettä, LänsiSaimaan Sanomia, Paikallislehti Joutsenoa ja Pitäjänuutisia.

Osakkeista maksettu velaton kokonaiskauppahinta on yhteensä noin 17,5 miljoonaa euroa.

Yrityskaupan myötä Keskisuomalainen Oyj työllistää noin 6 300 työntekijää.

Toimitusjohtaja Vea-Pekka Kangaskorven mukaan uusi kokonaisuus vahvistaa Keskisuomalainen Oyj:tä Suomen suurimpana maakunta- ja paikallisuutismediana.

– Tässä kaupassa kohtasi meidän halumme ostaa ja omistajien halu myydä. Tämä on luonteva jatkumo yhtiön kasvustrategiassa, jossa etenemme vahvasti omaa polkuamme. Haluamme olla toimija, emme toiminnan kohde, Vesa-Pekka Kangaskorpi sanoo tiedotteessa.

Keskisuomalainen Oyj:llä on jo ennestään omaa liiketoimintaa Kaakon Viestinnän toiminta-alueella. Konserni kustantaa kahta kaupunkilehteä, Lappeenrannan Uutisia ja Imatralaista.

– Kaakkois-Suomen alue yhtenäistää mediakarttaamme, joka yltää nyt pääkaupunkiseudulta keskiseen Suomeen ja Savoon saakka ja nyt myös

itärajan tuntumaan, Kangaskorpi sanoo.

Menot