Uutiset

Kesko kasvatti liikevaihtoaan ja asiakkaiden määrää – myös autokaupan liikevoitto vahvistui edellisvuodesta

Keskon liikevaihto kasvoi neljän prosentin verran tämän vuoden ensimmäisen puolen vuoden aikana.

Päivittäistavarakaupassa kannattavuus parani merkittävästi myynnin kasvun, ketju-uudistusten ja synergiahyötyjen ansiosta.

– Suomen Lähikaupan yritysosto ylitti odotuksemme ja integraatio saatiin päätökseen, kun viimeisetkin kaupat siirrettiin kauppiaille kesäkuun lopussa, pääjohtaja Mikko Helander totesi.

Suomen Lähikaupan yritysostolla Helander viittaa Siwojen, Valintatalojen sekä yhden Euromarketin ostoon.

– Kauppa oli onnistunut. Nyt meillä on selkeä markkinajohtajuus lähimarkkinassa. Sillä on merkitystä, sillä yhden henkilön talouksien määrä kasvaa.

Kesko vahvisti kilpailukykyä ostamalla myös Kalatukku E. Erikssonin ja Reinin Lihan.

Helander totesi tiedotustilaisuudessa, että on selvää, että tämän kevään ja kesän lämpimät kelit ovat vaikuttaneet myyntiin.

Päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli lisäsi, että hellekelit ovat vaikuttaneet positiivisesti jäätelö- ja juomakauppaan sekä grillaustuotteiden kauppaan.

– Sen jälkeen, kun ihmiset alkoivat kyllästyä oluisiin ja vielä sen jälkeen lonkeroon veden ja kivennäisveden myynti nousi. Helteiden myötä myös kalan myynti kasvaa ja pastan myynti vähenee, Akseli kertoo.

Autokaupan liikevoitto kasvoi

Myös autokaupan liikevoitto vahvistui edellisestä vuodesta. Liiketoimintaa pyritään kasvattamaan ja Helanderin mukaan Kesko keskittyy myös uusiin liikkumisen palveluihin.

– Avaamme esimerkiksi tietä sähköautojen aikakaudelle rakentamalla koko Suomen kattavan latauspisteverkoston.

Rakentamisen ja talotekniikan kaupan vertailukelpoinen liikevoitto ilman erikoiskauppaa oli edellisen vuoden tasolla.

Kehitys oli vahvaa erityisesti Suomessa ja Baltiassa. Ruotsin liiketoimintojen tehostaminen ja verkostorakenteen muutokset Norjassa laskivat myyntiä.

Erikoiskaupan liikevoiton laskuun vaikuttivat vuoden 2017 aikana toteutuneet yritysmyynnit.