fbpx
Uutiset

Keskuskauppakamarin Kemell: hallituksen kunniahimon tasoa on nostettava, toimet riittämättömiä

Keskuskauppakamarin veroasioista vastaava johtaja Ann-Mari Kemell peräänkuuluttaa hallitukselta tiukkoja ratkaisuja Suomen talouden tasapainon saavuttamiseksi. Valtiovarainministerin budjettiehdotus on nykytilanteeseen suhteutettuna hänen mukaansa oikean suuntainen, mutta kunnianhimoton.

– Ohimenevä noususuhdanne ei poista rakenteellisia ongelmia, joiden ratkaisemista on lykätty vaalikaudesta toiseen. Olemme tilanteessa, jossa millään yksittäisellä keinolla ei ole kovinkaan paljoa saavutettavissa. Tarvitsemme toimenpiteitä kaikilla keskeisillä politiikan sektoreilla, Kemell toteaa tiedotteessaan.

Päätöksentekojärjestelmän ongelmista kertoo Kemellin mukaan se, että edes keskellä talouden nousukautta ei kyetä tekemään ylijäämäistä budjettia. Nousukausi tulisi hyödyntää.

Kemellin mielestä Suomella ei ole varaa odotella seuraavaa hallituskautta.

– Hallituksen toimet tällä vaalikaudella ovat olleet oikeansuuntaisia, mutta pidemmällä aikavälillä kiistatta riittämättömiä. Kunnianhimon tasoa on nostettava työllisyyden parantamiseksi ja julkisen talouden tasapainottamiseksi.

Kemell muistuttaa, että noususuhdanne on otollisin aika tehdä rakenteellisia uudistuksia.

– Mahdolliset kielteiset vaikutukset jäävät silloin vähäisiksi tai niitä ei juurikaan esiinny.

Menot