fbpx
Uutiset

Keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardot pidätetään virasta

KRP:n päällikkö Robin Lardot on pidätetty virasta siihen asti, kun häntä vastaan nostettu syyte on käsitelty tuomioistuimessa.

Sisäministeriö on päättänyt pidättää Keskusrikospoliisin (KRP) päällikön Robin Lardotin virantoimituksesta siihen saakka, kun hän vastaan nostettu syyte virkavelvollisuuden rikkomisesta on käsitelty tuomioistuimessa.

Virasta pidättämisellä ministeriö kertoo haluavansa varmistaa kansalaisten luottamuksen poliisiin myös oikeusprosessin aikana.

Syyte ei koske Lardotin nykyistä asemaa KRP:n päällikkönä. Ministeriön mukaan hänen asemansa on kuitenkin siinä määrin merkittävä, että syyte heikentää hänen edellytyksiään hoitaa tehtäväänsä oikeudenkäynnin aikana.

Virasta pidättäminen tulee voimaan heti. Lardotia sijaistaa toistaiseksi apulaispäällikkö Tero Kurenmaa.

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen nosti elokuussa Lardotia vastaan syytteet virkavelvollisuuden rikkomisesta aikana, jolloin hän toimi Poliisihallituksen poliisijohtajana ja rikostorjuntayksikön päällikkönä. Se tarkoittaa vuosia 2010-2013.

Syytteet, joita nostettiin myös kolmea muuta korkeaa poliisijohtajaa vastaan, liittyvät Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion rikosjuttuun. Ne koskevat laiminlyöntejä tietolähteiden käytön kirjaamisessa ja rekisteröimisessä sekä tämän toiminnan valvonnassa.

Asiasanat

Menot