Uutiset

Keskussairaalasta voi tulla opetussairaala

Kanta-Hämeen keskussairaalasta voisi tulla uusi opetussairaala, jos hallituksen kaavailema lääketieteen opiskelijoiden määrän nosto toteutuu.

Tampereen yliopiston lääketieteellisen yksikön dekaani Matti Lehto kertoo, että tällaista mahdollisuutta on pohdittu Tampereen yliopistollisen keskussairaalan ja Kanta-Hämeen keskussairaalan edustajien välissä keskusteluissa.

Tampereen yliopisto on yli 20 vuoden ajan tehnyt yhteistyötä Seinäjoella keskussairaalan ja alueen terveyskeskusten kanssa. Nyt vastaavaa kaavaillaan Hämeenlinnan kanssa.


Käytännön työn oppia

Seinäjoella järjestettävän opetuksen tavoitteena on, että opiskelijat oppivat käytännön työtä tavallisessa keskussairaalassa ja sen kanssa toimivissa terveyskeskuksissa. Lääketieteen opiskelijat opiskelevat Seinäjoella kolme kahden viikon jaksoa, joista yhden kirurgian ja yhden sisätautien osastolla sekä yhden terveyskeskuksessa.

-Opettavat lääkärit esittelevät oman alansa tapauksia opiskelijoille ja opiskelijaryhmät saavat ratkottavakseen lääketieteellisiä ongelmia, Lehto kertoo.

Aiemmin Tampereen opiskelijat saivat opetusta myös Reumasäätiön sairaalassa Heinolassa. Nyt vastaavaa opetusta annetaan Lahdessa Päijät-Hämeen keskussairaalassa.

Tampereella lääketieteen opiskelijakiintiö on nykyisin 105, ja määrää voitaisiin nostaa 15:llä. Koko maassa lääketieteen aloituspaikkoja on 620 ja hallitus on kaavaillut sen korottamista 150 opiskelijalla.

Matti Lehto kertoo, että yliopistojen ja opetusministeriön edustajat keskustelevat asiasta helmikuun aikana. Tiedekunnat vaativat valtiota osallistumaan kustannuksiin, jos opiskelijamäärää kasvatetaan. (HäSa)

Mainos