fbpx
Uutiset

Keskusta myy piiritoimistonsa

Keskustan Etelä-Hämeen piiri laittaa Hämeenlinnan Kaivokadulla sijaitsevan piiritoimistonsa myyntiin. Asiasta päätti piirikokous yksimieleisesti Hämeenlinnan Lammilla lauantaina.

Toiminnanjohtaja Matti Kaunisto perustelee myyntiä piirin taloudellisella tilanteella.

-Piirihallitus ryhtyy valmistelemaan myyntiä. Vaihtoehtoina ovat vuokratilat tai pienemmän ja näkyvämmällä paikalla olevan toimiston ostaminen.

Piirikokous piti tyrmistyttävänä maan hallituksen tapaa väheksyä kunnissa tehtyä työtä.

-Perustuslaki turvaa kunnille itsemääräämisoikeuden, jota tulee kunnioittaa. Hätiköityjä päätöksiä kuntarakenteessa ei tule tehdä. Kunnat ovat vastanneet asukkaittensa palveluista pitkään ja ne ovat joutuneet sopeutumaan uusiin ylhäältäpäin pakotettuihin tehtäviin ja sitä kautta lisääntyneisiin kustannuksiin.

-Odotettavissa olevilla hallituksen uudistuksilla palvelut keskittyvät suurimpiin keskuksiin etääntyen palvelujen käyttäjistä. Lähidemokratia romuttuu ja yhteisöllisyys häviää, todetaan piirikokouksen hyväksymässä julkilausumassa.

Markku Leppälahti Ypäjältä valittiin jatkoon Keskustan Etelä-Hämeen piirin peräsimessä. Varapuheenjohtajat Mikko Kautto Janakkalasta ja Marjut Forssasta saivat myös jatkopestin. Äänestyksessä kolmantena oli sairaanhoitaja  Satu Hietanen Hausjärveltä.  

Piirihallituksen jäsenistä äänestettiin myös, ja valituiksi tulivat Päivi Veikkola ja Heikki Karisto Hämeenlinnasta, Elina Lämsä Riihimäeltä, Johanna Häggman Forssasta, Jarmo Kuparinen Lopelta, Aira Suikki Humppilasta, Jaakko Viitala Hattulasta, Marianne Mänki Jokioisilta, Satu Hietanen Hausjärveltä ja Simo Pärssinen Tammelasta. (HäSa)

Menot